- Det blir samme konsept som Gartnerihagen 1. Det vil si et bygg på fem etasjer med leiligheter på 70, 90 og 120 kvadratmeter. Det er fra to til fire soverom i boenhetene, og alle har tilgang til heis og parkeringsplass i parkeringskjeller. Boformen er borettslag, forteller Thor Zevgren, eiendomsmegler og avdelingsleder i Heimdal Eiendomsmegling, avdeling Orkanger.

Samme folkene

Gartnerihagen 1 er som kjent under bygging bak gamle Orkdal sparebank på Orkanger. 24 av totalt 27 leiligheter er allerede solgt. Her har man en sentral beliggenhet, men likevel tilbaketrukket fra trafikken i Orkdalsveien

Les også: Slik blir Gartnerihagen 1

Gartnerihagen 2 blir satt opp kun et steinkast unna «storebroren», og det er de samme folkene som står bak begge kompleksene.

- Det er selskapet Vektshusgata Eiendom AS som setter opp Gartnerihagen 2. Eiere her er Emi Eiendom (Østhus-familien som også står bak bedriften Norsk Kylling) og Vormstad utbygging, forteller Per Opøyen, som er daglig leder i sistnevnte selskap.

Suksesskriterier

Opøyen, som også er medeier og ansatt i On Arkitekter og Ingeniører, har stor tro på det nye prosjektet.

- Vi viderefører her de samme suksesskriteriene som i Gartnerihagen 1. Det finnes folk som ønsket å kjøpe leilighet i det første prosjektet, men som ikke «kom til». De er nå svært aktuelle her, sier han og understreker at de aller mest populære leilighetene i Gartnerihagen 1 var i andre, tredje og fjerde etasje.

- Når er det salgsstart?

- I høst, svarer Opøyen uten å konkretisere en dato.

Ett års byggetid

- Når blir det byggestart?

- Vi er avhengig av å forhåndsselge 60–70 prosent av leilighetene før spaden settes i jorda. Under forutsetning at det skjer, skisserer vi byggestart på våren/sommeren 2018, med innflytting vår/sommer 2019.

Både Opøyen og Zevgren understreker at det er en del interessenter som «snuser» på prosjektet. Prisene på leilighetene vil de ikke gå ut med ennå.

- Det er naturlig at kvadratmeterprisen blir litt høyere sammenlignet med i Gartnerihagen 1 (økt konsumprisindeks), samtidig blir den lavere enn på Rømmetunet, sier eiendomsmegleren.

Les også: Rømmetunet lagt ut for salg

Ulike livsfaser

Duoen poengterer at leilighetene kan skilte med blant annet god utsikt, gode solforhold, nærhet til park og en stor variasjon av boligstørrelser som gjør det attraktivt for mennesker i ulike livsfaser.

PS! Boformen er borettslag. Det vil si at kjøperen først betaler et prosentvis innskudd av kjøpesummen. Resten er fellesgjeld, som betales i avdrag over mange år. I Gartnerihagen blir trolig innskuddet på 65 prosent av kjøpesummen.

Slik ser den ubebygde tomta ut akkurat nå. Foto: Øyvind Brostrøm