Sivert Bjørnstad

Stadig flere barn og unge sliter dessverre med psykiske utfordringer. For mange gjør dette at hverdagen oppleves som tung og vanskelig å mestre. De unge lider ofte i stillhet, uten å få den hjelpen de trenger. Regjeringen og Fremskrittspartiet bevilger i år derfor over 19 millioner kroner til å styrke skolehelsetjenesten og helsestasjonene i Sør-Trøndelag.

Psykiske problemer kan ofte være vanskelig å dele med venner og famille. For mange unge er støtte og hjelp fra helsesøster avgjørende for å komme seg gjennom skoleløpet. Siden 2014 har Fremskrittspartiet i regjering derfor bevilget nesten én milliard kroner som skal gå til helsestasjonene og skolehelsetjenesten i hele landet. Dette skal sikre at barn og unge får et godt og forutsigbart lavterskeltilbud hos helsesøster.

Denne satsingen har gitt resultater! Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at det har blitt 418 flere ansatte på helsestasjonene og i skolehelsetjenesten fra 2015 til 2016. Dette betyr en økning i helsesøstre, jordmødre, sykepleiere og fysioterapeuter. Til sammenlikning var det en nedgang på ni årsverk under Arbeiderpartiets siste år i regjering. For Fremskrittspartiet handler dette om å ta barn og unges helse på alvor.

Sivert Bjørnstad

1. kandidat

Sør-Trøndelag Frp