Fredag 18. august hadde Ingrid Mellingsæter vært ansatt i Koren sprengningsservice i nøyaktig 30 år. Det skulle ikke gå ubemerket hen. Ledelsen hadde samlet hele arbeidstroppen til lunsj, kake, tale og overrekkelse av blomster og utdeling av Norges Vels medalje.

God arbeidsmiljø

– Det er vemodig, på ett vis, men det er også greit. Jeg har trivdes veldig godt i bedriften og kunne kanskje ha jobbet lenger, men en gang må en gi seg, sier Ingrid.

Hun har jobbet på kontoret hos Koren, men i et veldig maskulint miljø, og det er vemodig å dra fra «gutan sine».

– Det er bare trivelige «gutonga». Jeg må nok innom å hilse på innimellom, smiler hun.

Arbeidsveien har vært kort, med bil er det få minutter mellom jobb og hjem, så det å stikke innom den tidligere arbeidsplassen ser hun ikke mørkt på.

Bare skryt

Ingrid høstet mange gode ord fra kolleger som hun har jobbet sammen med i mange år.

– Ingrid har hatt tråden i 30 år. Hun har vært veldig lojal og arbeidsom, og alle de ansatte har hatt stor tillit til henne, sier daglig leder i Koren, Tor Borgen.

Flere av de ansatte har hun jobbet med i 30 år, for Koren er en arbeidsplass som opplever at få ansatte slutter. Bedriften har vokst mye siden Ingrid begynte.

– Klart hun vil bli savnet! Vi har jobbet sammen i 30 år. Hun har alltid hatt oversikten og organisert alt, sier Anders Bolme, som selv hadde jobbet ti år i bedriften da Ingrid ble ansatt.

– Hun er tankeleser, mener Erik Lefstad som også er imponert over hvordan Ingrid har organisert mye i arbeidsdagen til de ansatte.

En litt rørt Ingrid avsluttet overrekkelsen med å takke for seg.

– Tusen takk for samarbeidet. Dere er en fin gjeng.

Pensjonisttiden

Å gå av ved fylte 67 år og være sprek og kunne nyte pensjonisttilværelsen er ikke noen selvfølge.

– En vet ikke hvor lenge en har foran seg, så det er greit å gå av mens jeg ennå er i god form. Da kan jeg nyte tiden sammen med barnebarn, oldebarn og å ha mer tid hjemme, smiler Ingrid.

Hun har barnebarn i aldersspennet fem til 23 år og ett oldebarn på seks måneder som alle kan se frem til å tilbringe mer tid med henne.