Nils Arne Eggen

Bor: Fannrem

Jobber med: Pensjonist, tidligere trener for Rosenborg

Aktuell for: Rosenborg spilte 3–1 mot Ajax torsdag kveld

Hvor var du da Rosenborg spilte mot Ajax torsdag kveld?

- Hva tror du? Jeg var på Lerkendal.

Hva synes du om Rosenborg for tida?

- For det første er det en stor prestasjon å slå Ajax to ganger. Det bringer oss tilbake til 2000. For å gjøre en slik prestasjon, må en befinne seg på et aller høyeste nivå.

Hva er styrken til Rosenborg for tida?

- Styrken til Rosenborg har alltid vært samhandling. Det er et lag som arbeider veldig godt sammen både på trening og kamp. De er flinke til å finne godfoten til hverandre, og så har det vært perioder at det ikke har godt så bra.

Hva er det som går galt i slike perioder?

- Det går ikke an å forklare det i en kortversjon, vet du. Da fungerer ikke lagsamarbeidet. Det krever å finne de rette typene til de rette rollene. Rosenborg har en spillestil som er rosenborgsk. Kåre og Erik og resten av denne prestasjonsgjengen har vært flinke til å finne fram de rette elementene i dette som også kan brukes i 2017.

Hvor god er Rosenborg i forhold til gulltida da du trente dem?

- Du vet det er vanskelig å sammenligne generasjoner. Fotballen utvikler seg stadig den også. I de senere åra har løpsmengden i en fotballkamp økt. Laget springer mer, og det er langt høyere tempo. Da Rosenborg var på sitt beste, var de blant de 15 beste i Europa. Det er et stykke igjen, men de er på god vei. Nå er det viktig å se framover. Dette laget kan utvikle seg til å komme på samme nivå som rundt år 2000.

Hvilke sjanser har de til å gå videre nå?

- Når de først har kvalifisert seg, er alt mulig. Selvsagt er det viktig hvilken pulje de kommer i. Samtidig er det viktigste budskapet at alt kan gå an.

Hvor mye opptar fotball deg for tida?

- Nå er det ikke jeg som har hovedansvaret lenger da. Men jeg interesserer meg for fotball, og mest for Rosenborg og Orkla. Jeg er samtalepartner både med Arnstein i Orkla og Kåre, Stig og Erik i Rosenborg.

Hvilket råd har du til Rosenborg og trenerne?

- Oppgaven min er å være samtalepartner og diskutere fotball. Jeg snakker fotball med dem og kommer med forslag. Men rådene skal jeg fortelle dem og ikke deg. He-he.

Hva leser du for tida?

- Jeg leser mye, og leser mange bøker på samme tid. Akkurat nå leser jeg boka «Å reise i Snorres fotspor» både på norsk og islandsk. Det er en islending som har skrevet denne boka der han følger kjente islendinger fra Landnåmstida rundt 1000-tallet. For meg som historie- og norskmann, er dette interessant.

Hva gjør du i helga?

- Min kjære søster Helga er hjemme på besøk. Hun har bodd 55 år i San Diego, men snakker bredere orkdalsk enn meg. Nå skal vi på hytta på Grisvågøya i Aure. Der skal vi kose oss og følge med at Hurtigruta er i rute.

Hva står hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Inntil klokka 11 i går kveld var jeg veldig opptatt av resultatet på Lerkendal. I dag er jeg mer opptatt av verdenssituasjonen. Selv om det er litt sabelristing rundt oss, er jeg optimist og har veldig tro på framtida. Dette greier verden å løse.

Audhild Øye