Her er det beboerne selv som må vise ansvar! Når det gjelder de virkelige skampletter så som Festiviteten og butikktomta, må andre krefter trå til!

Disse skamplettene har vært tatt opp tidligere. I fjor høst ble det tatt opp i Facebook-siden Meldal. Festiviteten ble solgt til en skampris og uten at en gjennomførte en «research» på kjøperen. Ellers i forretningslivet er Orkla/Salvesen & Thams omhyggelig i sine forretningstransaksjoner. I dette tilfelle ser det ut til at hovedpoenget var å bli kvitt en potensiell kostnad. Kjøperen er en lidenskapelig samler og har lagre flere steder, blant annet på Ranheim og i Oslo. Lidenskapelig er egentlig et for svak beskrivelse. Kommunen har uttalt de ikke kan gjøre noe med saken; kan de egentlig ikke det?!

Engasjement er noe som ofte løser umulige oppgaver. Kanskje skulle alle på Bjørnli stemme på det partiet som gjør dette til en kampsak etter valget!

Når det gjelder butikktomta, er det en begredelig sak. Ei branntomt midt i Bjørnli! Her «kan» heller ikke kommunen gjøre noe! Kanskje en pengetransaksjon hadde fått fart i sakene dersom jussen ikke fører frem. Kommunen kan vel ikke bare toe sine hender og si «det er synd, men her kan intet gjøres». Bjørnli med en flott kirke, flott beliggenhet og ellers attraktiv bebyggelse, kan ikke avfinne seg med slike skampletter som Festiviteten og branntomta. For øvrig er et av prydbyggene i Bergen «Festiviteten»; umiddelbart skulle en tro at det var samme arkitekten som hadde vært på ferde.

Ola Blokkum