Orkanger IF har det beste friidrettsanlegget i mils omkrets som har en verdi på ni millioner kroner. Nå jobber klubben knallhardt med å få opp interessen rundt idretten og få med seg nøkkelpersoner på laget for å etablere en avdeling i klubben.

- Vi har vært i kontakt med de fleste skolene. Skolene bruker jo anlegget i skoletiden, men vi vil gjerne få med barna på friidrettstreninger også. Vi har også vært i kontakt med idrettslagene rundt for å høre hvordan interessen er der, sier leder i OIF, Geir Knutzen.

Avhengig av ildsjeler

Knutzen sier at klubben står ovenfor en tøff utfordring. OIF har nemlig ikke hatt et skikkelig friidrettsmiljø siden 70-tallet og det kan være vanskelig å få gjenopplivet.

- OIF har ikke hatt tradisjon for å ha et skikkelig friidrettsmiljø. Vi har hatt friidrettsmerker de siste årene, men det har vært den eldre garde som har deltatt der. Det er om å gjøre å få med seg noen ildsjeler som brenner for idretten og vi har pratet med blant annet Børsa IL som har lyktes veldig bra. De har nok fullt opp med sitt, men har gitt signal om at de kan være med å bidra, sier Knutzen.

Møte med friidrettsleder

På neste styremøte har daglig leder i Sør-Trøndelag Friidrettskrets, Ola Sakshaug, blitt invitert.

- Han hadde anledning til å komme på neste styremøte slik vi fikk diskutere litt med han. Vi håper jo at friidrettskretsen kan være med å bidra med tips, sier Knutzen.

I tillegg har OIF ansatt Anders Rotstigen Skjøld som daglig leder i klubben.

- Han begynner i jobben 1. oktober og en av oppgavene hans vil være å jobbe med dette for vi har en sterk ambisjon om å få til dette.

Friidrettens dag

Orkanger IF har også tenkt tanken på å arrangere en friidrettsversjon av Miniputtenes dag som arrangeres i fotball.

- Hovedfokuset vårt er å få med de yngste først og fremst. Vi har hatt en idé om å arrangere friidrettens dag slik at alle kan komme å prøve forskjellige øvelser og aktiviteter på friidrettsbanen. Vi tror det kan være positivt med en åpen dag med servering i parken, sier Knutzen.

Knutzen tror også at den siste tids friidrettsprestasjoner i VM med gull til Karsten Warholm på 400 meter hekk og bronse til Filip Ingebrigtsen på 1500 meter kan være med på å få opp interessen.

- Sterke resultater i en idrett er ofte med på å øke interessen og det er ikke umulig at det skjer i friidrett, sier Knutzen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Banen blir ofte tatt i bruk av skolene og OIF har nå vært i kontakt med skolene for å prøve å få med barn og unge på friidrett. Her fra tinestafetten da parken er stappfull av løpeglade barn. Foto: rkivfoto