Første fredag hver måned blir det en sprek start på dagen med oppmøte ved Bårdshaug herregård allerede klokka 06.30.

Early Birds Orkdal starter opp denne uka. Fredag 1. september er det bare å få på seg joggeskoene og stille opp.

- Det blir spennende å se om orkdalingene stiller så tidlig på morgenen, sier kommunalsjef Ellen Wahlmann og initiativtaker Bjørn Krokdal.

Konseptet «Early Birds» startet i Trondheim, og har spredt seg til flere kommuner. Nå har også Early Birds Orkdal dukket opp på Facebook, og ønsker alle velkommen til å bli med på trimmen.

Folkehelse

Initiativet kom fra Bjørn Krokdal, da han ble inspirert av å se hvordan de holdt på i Trondheim. Han fikk meg seg kommunen, ved Wahlmann, på arrangementet som vil gå i kommunal regi.

- Vi er opptatt av folkehelse i kommunen. Fysisk aktivitet, frisk luft og trivelig folk er en fin kombinasjon, sier Wahlmann.

- Ja, det er jo viktig å få folk ut, det er godt både for det ene og det andre, sier Krokdal.

Opplegget er slik at man møtes ved Bårdshaug herregård litt før avgang, og alle får utdelt ei T-skjorte gratis. Presis 06.30 starter alle å gå eller jogge i ett kvarter, før alle snur og kommer samlet tilbake.

Morgenkaffe

- Vi tenker å gå i Orklaparken, så får vi samtidig vist fram den også. På herregården kokes det kaffe til vi kommer tilbake, sier Krokdal.

Rådmann i Trondheim, Morten Wolden, har sagt ja til å være med som hare første gangen, siden han er sentral i arrangementet i Trondheim.

- Vi har utfordret spesielt ordfører, rådmann og andre ansatte på rådhuset her i Orkdal. Vi håper så mange som mulig fra hele kommunen benytter anledningen til en fin start på dagen, sier Wahlmann.

Krokdal sier han håper å få skremt ut 70–80 stykker.

- Dette er å slå et slag for folkehelsa og fysisk aktivitet. Det er jo også lov til å røre seg mer enn den ene gangen i måneden, sier Krokdal.

VM-bevegelse

Tanken ved oppstarten i Trondheim, var at Early Birds skulle være en folkebevegelse for VM til Trondheim, noe orkdalingene mener er en god sak.

- Får vi VM til Trondheim, vil det helt sikkert få ringvirkninger til Orkdal. Det er smart å lage en slik folkebevegelse av det, sier Krokdal.