Hemne

Tirsdag kunne Erik Snekvik kunngjøre at Cubus etablerer seg på Falksenteret i Hemne. Det var med et smil om munnen senterlederen møtte både ansatte til allmøte på morgenen og seinere pressen for å formidle gla'nyheten.

— Dette er noe av det aller største som har skjedd på Falksenteret. Den første kontakten vi hadde med Cubus var i 1999, forteller Snekvik.

Må rokere

Etableringa innebærer behov for å bygge ut Falksenteret da Cubus skal ha en butikk på 870 kvadratmeter. Utbygginga blir en forlengelse av den seksjonen som Kafe Koselig har i dag. Cubus kommer i andre etasje.

Et tilhørende nytt inngangsparti med svingdør bygges samtidig. Av hensyn til både trafikksikkerhet og -avvikling, blir adkomsten til senteret fra Lankan enveiskjørt, med flere muligheter for utkjøring.

— Utbygginga betyr ei investering i størrelsesorden 15–20 millioner kroner, og vi kommer til å bruke lokale entreprenører på oppdraget, forteller Snekvik.

Flere virksomheter blir direkte og indirekte berørt av utbygginga.

— Det blir noen forhandlinger og rokeringer for å få dette til, sier han.

330 butikker

Cubus har vært den store drømmen for Snekvik & co. helt siden etableringa av senteret i 1998.

— Vi har sagt at vi skal bygge verdens råeste Cubus-butikk, sier Snekvik.

Cubus, og tilhørende virksomheter som for eksempel Dressmann, er Norges største på konfeksjon med en markedsandel på 25 prosent. Selskapet, som ble etablert i 1962, har i dag 330 butikker i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Polen.

— Det henger veldig høyt å få hit Cubus, og for senteret blir dette en flott gave det året Falksenteret har 20-årsjubileum, kommenterer Snekvik.

— Næringsvennlig kommune

Etableringa betyr også at det blir en god del både synlig og hørbar anleggsvirksomhet på området.

— Målet er at nybygget står ferdig i september neste år, med innflytting for Cubus i oktober, sier han.

De formelle kommunale godkjenningene står nå for tur.

— Vi starter nå papirarbeidet opp mot Hemne kommune. Men min erfaring er at våre politikere er utrolig næringsvennlige, og jeg har tillit til at vi får godkjent et påbygg, sier Erik Snekvik.

Tilbygget (til høyre) slik det blir etter utbygginga. Foto: Tegning: Sørli Arkitekter AS