Prøveperioden med delvis stenging av Gammelosveien skulle ta slutt fredag, men slik blir det ikke.

I onsdagens kommunestyremøte fremmet fire partier en interpellasjon der de ba om at veien blir delvis stengt fram til rapporten foreligger. Evalueringsrapporten ventes framlagt i slutten av oktober.

- Kurant sak

Det var Finn Hoff (Ap) som la fram interpellasjonen på vegne av Arbeiderpartiet, SV, Småbylista og Pensjonistpartiet.

- Dette handler ikke om hvorvidt veien skal være åpen eller ikke, men om den skal være stengt i 1 måned og 25 dager til, inntil evalueringa foreligger. For da vet vi hva vi stemmer over, sa Hoff.

Ordfører Oddbjørn Bang sa at det var en kurant sak at kommunestyret stemte over saken. Dersom det ikke kom noe annet vedtak, ville veien bli åpnet for fullt fra 1. september.

Forvirrende

Torstein Larsen forklarte Pensjonistpartiets deltakelse i interpellasjonen slik:

- Vi vil se på fakta før vi tar stilling i saken, derfor står vi bak denne interpellasjonen. Denne saken handler ikke om hvorvidt Gammelosveien skal være åpen eller ikke; det er først når vi har evalueringsrapporten at vi kan ta beslutning om det. Den foreligger ikke ennå. Det rette er derfor å vente på rapporten før man gjør endringer, sa Larsen som mente det ville forvirre bilistene om man åpnet nå, for så å stenge igjen om knappe to måneder. Han fryktet også at en åpning nå ville få konsekvenser for vedtaket som skal tas etter at evalueringa er klar.

- Åpner vi veien for fri kjøring nå, legger vi føringer for hvordan resultatet blir til slutt.

Vil åpne veien

Rasmus Skålholt, som er leder i forvaltningsutvalget, har hele tiden tatt til orde for en full åpning av Gammelosveien. Det gjorde han denne gangen også, men valgte likevel å støtte interpellasjonen:

- Jeg har tilkjennegjort at jeg ønsker en snarlig åpning av Gammelosveien, Men det er riktig at vi vurderer det som kommer fram i rapporten. Et par måneder fra eller til betyr ikke så mye. Men jeg sier allerede nå at jeg ønsker en åpning, sa Skålholt og la til at han også ønsker å forsterke veien og gjøre den mer trafikksikker, blant annet med lavere fartsgrense.

- Dette er den mest naturlige veien inn til Grønøra. Det blir helt feil om den skal være stengt.

Forutsigbarhet

Lavrans Skuterud fra Venstre var den eneste som tok til orde for å åpne veien nå. Det begrunnet han med at det ville være mest ryddig, og at han ønsker å gi næringslivet forutsigbarhet.

- Det har aldri vært noen forventning om at evalueringsrapporten skulle være klar samtidig som at prøveperioden over. Derfor er det mest ryddig at vi åpner 1. september slik vi tidligere har bestemt.

Forlenging av perioden med delvis stenging ble vedtatt med 22 mot 13 stemmer. Det er ventet at saken vil bli behandlet i kommunestyrets oktobermøte.