I flere år har folk etterlyst utbedring av fylkesvei 407, som går mellom Fannrem og Lauvåsen. Det er store setninger i veibanen flere steder på strekningen, men det største problemet er at autovernet peker rett ut og henger nærmest i løse lufta over en strekning på rundt 30 meter. Slik har autovernet stått i flere år.

Skifte masser

- Autovernet vil bli rettet opp i løpet av sommeren, sa Bjørn Erik Storstein, byggeleder for drift og vedlikehold hos Statens vegvesen region midt, til ST i midten av juni i år.

Men ingenting har skjedd i Sundlibakkan i sommer. Nå sier Storstein følgende: - I dag (torsdag) blir det bestilt kantforsterkning og nytt rekkverk til en strekning over 150 meter på toppen av bakkene.

- Hva innebærer kantforsterkning?

- Det betyr å skifte ut massene, den ytterste meteren på veikanten. De ustabile massene blir gravd bort og erstattet med pukk. Deretter settes det opp nytt rekkverk, forklarer han.

Redusert framkommelighet

Det er NCC som skal forsterke veikanten. Rekkverket er det firmaet Gjerde som tar seg av.

- Arbeidet kommer snart i gang, og det blir ferdig i slutten av september, sier Storstein.

- Hvordan vil de som ferdes på veien til daglig oppleve arbeidsperioden?

- Det blir nok redusert framkommelighet i perioder, men den blir ikke stengt, sier han.

Mangler penger

Vegvesenet har imidlertid ikke mye penger å rutte med. Årsak: Fylkespolitikerne prioriterer de mest trafikerte veistrekningene, og dermed blir det ikke penger til strekninger med relativt lite trafikk.

Dette betyr at det ikke er råd til å bygge ei skikkelig veiskulder. I stedet vil autovernet trolig bli trukket inn i veibanen for å finne fast masse å sette pålene til rekkverket på. Det betyr igjen at veien blir smalere.