«Early Birds» har slått an begge steder.

Trøndersk morgentrim for alle er et fenomen som sprer seg i rakettfart. Det hele startet i Trondheim, under det velklingende navnet Early Bird, og var tenkt å være en folkebevegelse for å få VM tilbake til Trondheim.

Nå har dette spredd seg til en rekke andre trønderske kommuner, og fredag var orkdalingene ute og rørte seg.

Kommunalsjef Ellen Wahlmann, som sto i bresjen for prosjektet i Orkdal sammen med pensjonist Bjørn Krokdal, sier til ST at det var en fantastisk stemning under det første Early Birds-arrangementet i kommunen.

Ønsker flere

- Over 70 «mårråsføgla» stilte på morgentrim i Orklaparken, med rådmannen i Trondheim som «hårrå». Etter en halvtimes trim i trivelig selskap, ble det servert kaffe på Bårdshaug herregård, forteller Wahlmann.

Hun understreker at dette er et godt folkehelsetiltak, og hun ønsker enda flere orkdalinger med neste gang.

- Vi håper selvfølgelig på enda flere «mårråsføgla» neste gang, som er fredag 6. oktober, og dette er et arrangementet er for alle orkdalinger.

Oppmøtet er på Bårdshaug herregård klokka 06.30 den første fredagen hver måned. Alle jogger eller går i ett kvarter, før de snur og dermed kommer inn samlet. Bårdshaug herregård stiller med kaffe etter trimmen.

Også på Løkken er de blå t-skjortene å se på morgenkvisten hver første fredag i måneden. Dette er de 14 fra første samling.

Fin start på dagen

På Løkken har Ellen Haugen Bergsrønning dratt i gang Early Birds allerede måneden før Orkdal. Her møtte 14 personer opp første gangen, mens det var 20 morgenfugler ute på fredag.

- Det vokser for hver gang. Håpet er at det kommer enda flere neste gang. Det er jo tidlig på morgenen, men det er bare å sette på vekkerklokka og tvinge seg opp. Det blir så bra når man først treffes, sier Bergsrønning, som ble inspirert av arrangementet i byen, og dermed fikk Løkken IF med på en lokal variant.

På Løkken er oppmøtet på Torfinn Bjørnaas' plass klokka 06.30, med samme type aktivitet: Et kvarter gåing og jogging før man snur, og kommer inn sammen.

Støtter VM

Også her arrangeres Early Birds hver førte fredag i måneden, og det serveres kaffe ved innkomst.

- Det er artig å være med på Early Birds-arrangementet, som er den del av VM-søknaden til Trondheim. Men det er også veldig trivelig. Man treffer folk som man ikke treffer til vanlig. Når folk er oppe tidlig på morgenen for å gjøre noe sammen, så blir det god stemning, sier hun.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535