Advokat Kristin Syrstadeng Sørensen skal bemanne det nye avdelingskontoret til Wedø Kahn advokatfirma på Løkken.

Wedø Kahn advokatfirma AS har hatt kontor i Trondheim siden 2005, og består i dag av seks advokater. Nå etablerer firmaet et nytt avdelingskontor på Løkken, hvor Sørensen vil være til stede primært på fredager. Første åpningsdag var fredag sist uke, og da ble det ble holdt en liten markering i lokalene som firmaet leier av Orkla Økonomi AS.

- Det kom en del folk innom, så vi fikk noen gode samtaler og fikk spandert litt kake, forteller Sørensen.

Nå treffer du advokat på Løkken hver fredag, og det ble markert med kake.

Røtter i Meldal

Hun har selv bodd sine første barneår på Skjøtskiftet, og begge foreldrene hennes er meldalinger. Med ei hytte på Frilsjøen som hun elsker å bruke tid på, var det naturlig å satse på et avdelingskontor nettopp på Løkken.

- Da kan jeg være på hytta fra torsdag, og bemanne kontoret på Løkken på fredager. Jeg mener det er behov for en advokat i en kommune og et omland som har manglet dette, sier hun.

Sørensen har jobbet som jurist siden 2005, og fikk sin advokatbevilling i mai i år. Hun har spesialkompetanse innenfor faste eiendommers rettsforhold, med særlig vekt på plan- og bygningsrett. Hun arbeider også mye med saker innenfor forvaltningsrett, arv- og familierett, arbeidsrett, kjøpsrett og avtalerett.

Mot strømmen

Fra før av har Wedø Kahn avdelingskontorer i Stjørdal og Selbu. De ønsker å møte klientene der de er, og er derfor fleksible med å avtale møter utenfor de ordinær åpningsdagene på kontorene. Og dette vil nå også være aktuelt på Løkken.

- Klienter kan komme til oss for en uformell og uforpliktende samtale. Vi har som et uttalt mål at de skal føle seg godt mottatt, uavhengig av om saken er liten eller stor. Vi går mot trenden i advokatbransjen, der det er større, færre og mer sentraliserte kontorer, sier Sørensen.

Hun mener at lokal tilknytning skaper tillit og større forståelse for lokale forhold, og i tillegg er veldig praktisk for kundene.

Føler seg hjemme

- Jeg trives i Meldal, og føler at det er i dalføret jeg er hjemme. Jeg har vært ansatt i Orkdal kommune tidligere og etterpå noen år i Skaun kommune. Jeg har også jobbet i konsulentbransjen, hovedsakelig med kjøp og salg av eiendom, sier Sørensen.

Nå håper advokatfirmaet at det nye avdelingskontoret på Løkken vil bli en viktig samarbeidspartner for bedrifter og private. Det blir altså fredager man treffer advokaten på det nye kontoret på Løkken, samt etter avtale andre dager.

Nå treffer du advokat på Løkken hver fredag, og det ble markert med kake. Foto: Privat