Kaldblodshoppa Myrviks Amor eies og trenes av Einar Mogset fra Rindal, og på Leangen torsdag ble det klart at Mogset hadde trent godt i de fire månedene hoppa har hatt pause. Før torsdagens løp hadde ikke hoppa startet siden april, og var derfor ikke blant de heteste kandidatene til å stikke av med seieren i dagens sjette løp. Men med Thomas Mjøen i sulkyen klinte rindalshoppa til med sitt beste løp i karrieren, og vant på kilometertida 1.25,9, som er solid rekordforbedring.

Seieren var verdt 14 000 kroner, og dette var hestens sjette seier i karrieren.

- Hesten har alltid hatt fart og kapasitet, men sliter med at hun blir for hissig i løp. I sommer har hun gått på beite og blitt trent som vanlig, og da blir hun mye roligere. Jeg trodde nesten hun var syk torsdag, fordi hun var så rolig. Men der tok jeg heldigvis feil. De løpene hun har vunnet har gått stort sett om sommeren og høsten når hun har gått ute på beite. Det virker som hun blir litt roligere mellom ørene når hun får gå ute hele døgnet, forteller eier og trener Einar Mogset.

Stort talent

Hemnetraveren Tito var bare en skygge av seg selv i et løp i februar, og fikk derfor pause fram til midten av juli. De to første løpene etter pausen endte begge med andrepremie på råsterke 1.25-tider, men torsdag var det dags for å ta steget helt øverst på pallen. Med Atle Solhus i sulkyen leverte Tito, som eies og trenes av Norun Totland Enoksen og Team Tito, en imponerende innsats fra 20 meter tillegg. Løpet var avgjort allerede på startsida og Tito var aldri truet. Dette var hestens femte seier på 10 forsøk i karrieren. Kun en gang har seiersmaskina vært utenfor trippelen, noe som sier mye om at dette er en hest med talent utenom det vanlige.

God toer i dette løpet ble Lauvås Emma, som dermed sørget for lokal dobbeltseier.

Ny seier

Erik Morten Garberg fra Orkdal hadde også grunn til å smile på Leangen torsdag. Gjølmes Caviar, som han både eier og trener, har leverte solide løp i det siste. Og torsdagens ble ikke noe unntak. Med Bjørn Garberg i sulkyen innfridde hesten favorittstempelet og kunne dermed innkassere sin tredje seier på de fire siste forsøkene.

35 000 kroner

Lørdag ble det kjørt V75 på Klosterskogen i Skien. Der hadde orkdalingen John Einar Theodorsen tatt turen med to hester, Theodor og sin stjernetraver Valley Ivan. Førstnevnte tok en flott fjerdepremie verdt 10 000 kroner, mens Valley Ivan tok en utrolig sterk andrepremie i knallhardt selskap verdt 35 000 kroner. Så langt i år har hesten vunnet sju løp, tatt seks andrepremier og tjent hele 430 000 kroner.

Lokale resultater Leangen:

2. løp: 4) Danny Delight 1.15,2, 6) Seaside Fashion 1.15,4

3. løp: 1) Gjølmes Caviar 1.16,1, 7) Gjølmes Clerk 1.17,3

4. løp: 1) Tito 1.28,0, 2) Lauvås Emma 1.29,6

5. løp: 4) Black Butan 1.15,0, 6) Midnight Moon 1.14,6

6, løp: 1) Myrviks Amor 1.25,9, 3) Gjølmes Spika 1.26,1, 5) Don Rigo 1.26,9

7. løp: 5) Five Stars Genius 1.18,6g