Brynjar har vært ranket som nummer tre i verden i fotballtriksing. Han har tredjeplass fra EM og fjerdeplass fra VM individuelt. Han er skandinavisk mester. Men stort sett har han havnet bak Erlend, som er både verdensmester og europamester. Inntil sist helg.

I europamesterskapet i Manchester var det Brynjar som var best av samtlige. Dermed kan han titulere seg som europamester.

- Det var veldig artig, og en etterlengtet seier for min del. Erlend har vunnet både EM og VM, men jeg har aldri vunnet noe så stort. Jeg har liksom vaket rett bak hele veien, så dette smakte utrolig godt, sier Brynjar Fagerli.

Flere nye triks

Og han mener det var vel fortjent også. Erlend har nok gjort bedre finaler tidligere, og Brynjar fikk vist frem flere nye triks enn broren.

- Jeg gikk jo ut tidlig i VM, mens Erlend kom helt til bronsefinalen. Dermed hadde han vist frem en del flere triks enn meg der. Dommerne setter pris på ny triks. I utgangspunktet er vi jevngode, så det var en fordel for meg, sier Brynjar.

Denne gangen var det Brynjar sin tur, men han vil ikke være med på at broren «ga bort» seieren.

- Hehe, nei. Han gjorde nok sitt beste, det er for mye konkurranseinstinkt til at han synes synd på meg, sier Brynjar og ler.

Må ha regler

Brødrene har nå flyttet sammen, og trener sammen 15–20 timer hver uke.

- Det er det beste, da får vi pushet hverandre.

Men de har innført noen regler. For siden det er slik at dommerne i konkurransene liker nye triks, så gjelder det å være oppfinnsom. Da kan man heller ikke stjele brorens triks.

- Hvis den Erlend finner opp et triks, da har ikke jeg lov til å bruke det i konkurranse før han har gjort det. Det er ganske viktig, sier europamesteren.

En prosess

Han hevder at det ikke er spesielt vanskelig å komme opp med nye trisk, det er omtrent ubegrenset med kombinasjoner.

- Det er utrolig mye som ikke er gjort. Både nye triks, og det å kombinere gamle triks. Det er ikke så vanskelig å komme på noe nytt, hevder Brynjar.

Han forklarer at det er en prosess på tre steg, som gjerne starter på vinteren, når det ikke er sesong. Først får man en idé, så skal man klare det, så må man bli trygg på det.

- Vi prøver å finne opp nye triks tidlig, slik at vi skal bli sikker på det til neste sesong. Fra å klare det til å bli sikker på trikset kan det noen ganger ta flere måneder, mens noen ganger kan du lære det med en gang.

Turné

Neste store mål for guttene blir NM i november. Før det kan det bli en tur til Asia, der det er verdensturné for topp 16 i verden.

- Vi får sett litt av verden, og ofte er det en del av opplegget at vi får litt omvisning på plassene vi er. Det setter vi pris på, sier Brynjar, og forteller at det ikke er noe å leve av.

- På verdensturneen får vi muligens litt betalt, og det er i tillegg litt premiepenger. Men det er like viktig for oss på sikt å få bygd opp navnet Fagerlibrothers, sier han.