Siden oktober i 2016 har Odlli satset for fullt på landeveissykling. Men for to uker siden gjorde han comeback på bane i Danmark.

- Jeg fikk ganske gode svar i Danmark, og jeg skjønte at jeg var i bra slag. Men at jeg skulle prestere på det nivået jeg gjorde i Litauen, det hadde jeg aldri trodd, sier han.

Det var lørdag og søndag at Oddli var i Litauen og syklet i et UCI-ritt kategori 1, som er den høyeste kategorien han kan sykle før verdenscup. Der ble det pallplass i to øvelser, først i scratch på lørdag, da han syklet inn til andreplass. Søndag ble han nummer to i omnium, som er en sammenlagtøvelse med fire konkurranser.

- Jeg har aldri stått på pallen i et slikt høyt rangert ritt før, så det var artig. Jeg var med å kjempet om seieren helt inn, og ga de gutta der kamp helt til døren, sier Oddli.

Håper på EM

Han fikk såpass gode svar, at nå skal han trene mot EM i banesykling i oktober.

- Jeg avslutter landeveissesongen neste helg, men har lyst til å forlenge sesongen. Derfor trener jeg mot EM. Jeg har ikke fått klarsignal fra sykkelforbundet enda, men jeg la inn en veldig god søknad i helgen, sier han.

Nå handler det om å få noen løp i kroppen, for å venne seg til banesyklingen igjen. Han har planer om en treningstur til Danmark, nye UCI-løp i Tsjekkia og NM i starten av oktober.

- Det blir en helt annen intensitet og veldig mye høy frekvens på bane, i forhold til på landevei. Det var et sjokk for kroppen å sykle på de girene der, men jeg regner med jeg får tilbake den følelse ganske raskt, sier Oddli, som er ranket som Norges beste banesyklist.

Satser landevei

Oddli har alltid hatt lyst til å satse på landevei, men har ikke gjort noe med det før i fjor høst. Denne sesongen har han syklet mye rundt i Europa, og kanskje spesielt mye i Belgia.

- Jeg har tatt store steg på landeveien, og ting har gått veldig i riktig retning. Jeg har også syklet et UCI-ritt på landevei, for et svensk lag.

Etter EM i Berlin i oktober har Oddli tenkt å satse på landeveissykkelen igjen. I år syklet han for Otterstad, men han har ikke noe lag klart for neste sesong.

- Det har vært noen samtaler, men ikke noe mer enn det. Jeg har noen muligheter i Belgia, der jeg har kjørt best. Men det beste alternativet ville vært et norsk lag.