Agdenes har vært uten skolekorps i snart 10 år, og korpstonene har vært et savn ved flere anledninger. Nå vil kulturleder Tom Brendmo gjøre noe med dette.

- Flere har tatt kontakt med meg og sagt at de savner korpsmusikk, spesielt på 17. mai. Jeg har tatt tak i det, og kalte sammen til et allmøte 19. juni, hvor ti personer møtte og et interimsstyre ble valgt, sier Brendmo, som orienterte kommunestyret om saken denne uka.

Han kunne melde om stor interesse, og at mange mener kommunen fortjener et skolekorps. I storhetstida hadde skolekorpset rundt 20 medlemmer fra hele kommunen, men det er snart ti år siden det var lyd i trompene.

Utlyst stilling

- Det ble nedlagt på grunn av lav rekruttering. Det finnes fortsatt noen instrumenter, et notearkiv og litt penger. Målet er å bygge opp igjen et skolekorps med god rekruttering, som kan gi barn og unge gode opplevelser i mange år framover, sa Brendmo.

Og hvor mange trengs det for å få til et skolekorps? Brendmo viste til at et korps på Frøya med sju medlemmer har hevdet seg og vunnet priser, så da er det håp selv om man blir få i starten.

- Det er viktig med et tett samarbeid mellom kulturskolen og skolekorpset. Vi inngår et samarbeid om opplæring av musikanter og om dirigent, sa Brendmo, og viste til at det er utlyst stilling som kombinert messinglærer og dirigent.

Ba om penger

Overfor politikerne la Brendmo fram de mange utgiftspostene som ligger foran, med innkjøp av instrumenter og noter, reparasjon av instrumenter, instrumentforsikring, dirigent, uniformer og etter hvert reiseutgifter til arrangementer.

- Politikerne kan gi oss en god start gjennom å støtte korpset, sa han.

Han slo et slag for at kommunal kulturstøtte bør samles i én pott, i stedet for å være inndelt i poster.

- I dag er en del poster bundet til foreninger bestående av voksne. Det står i retningslinjene at barn og unge skal prioriteres. Jeg foreslår at mesteparten går til barn og unge, og at skolekorpset prioriteres neste gang for å få en god start.

20. september inviteres det til instrumentprøving for alle som er interessert i skolekorps.