- Det er helt sprengt i dag, sier butikksjef Erlend Kuvås Grue ved Coop Extra i Børsa.

Tidligere i år kunne ST melde at Coop-butikken i Børsa økte omsetning med nær ti prosent fra 2015 til 2016. Ifølge Grue fortsetter salget i butikken å øke i takt med innbyggerveksten i kommunen.

Les også: Coop har kjøpt denne eiendommen

- Vi har hatt en voldsom omsetningsøkning. Det gjør at vi bare må sette i gang med utvidelse av butikken. I dag må vi gå og gjete hyllene hele tiden og fylle på med varer. Vi klarer rett og slett ikke å holde varetrykket oppe. Og det er alt for trangt. Vi får mye tilbakemeldinger fra kunder om at det er for trangt mellom hyllene, sier Grue.

Blir romsligere

I dag har butikken i Børsa cirka 750 kvadratmeter med salgsareal. Når Coop nå starter med utvidelse av butikkbygget, vil arealet økes til mellom 1100 og 1200 kvadrat.

- Vi vil få det mye romsligere. Det blir bra både for kundene og for de ansatte, sier Grue.

Utbyggingen vil skje ved at butikken får et tredje «skip», som knytter dagens bygg sammen med det tidligere lensmannsbygget på vestsiden av butikken.

- I tillegg vil den vestligste delen av butikkbygget dras mer fram mot parkeringsplassen, forteller Grue.

Les også: Handel på Laksøra og risiko for sentrumsdød

Vil ikke kjenne seg igjen

Går alt etter planen vil det nye butikkbygget stå ferdig høsten 2018.

- Det blir en krevende utbygging. Vi må snu om på alt innvendig. Vi får nytt maskinrom for kjøl og frys. Kundene vil ikke kjenne seg igjen, det blir som en helt ny butikk, sier Grue.

Nye tilbud, som f.eks ferskvaredisk, er det imidlertid ikke planer om.

- Nei, vi skal være en Coop Extra og fortsette med det konseptet. Men det blir nok et større sortiment, og vi vil f.eks få en mye større frukt og grøntavdeling. Det vil også bli selvscanningskasser, med betjente kasser i tillegg, sier Grue.

Investerer 24 millioner

Ifølge eiendomssjef Lars Ove Valaas-Breivik i Coop Orkla Møre vil investeringene i Børsa beløpe seg til 24 millioner kroner.

- Det er både i ny bygningsmasse og opprustning av butikken. Butikken vil fremstå som helt ny, sier Valaas-Breivik.

Han er klar på at Coop anser Børsa som et vekstområde.

- Og vi ønsker å være der det er vekst. Butikken er sliten, og vi har behov for å utvikle den. Vi har også lagt om butikken fra Prix til Extra, som har større vareutvalg, og dermed må vi ha mer areal. I sum har vi tro på Børsa som handelssted og videre utvikling, og derved tør vi satse, sier Valaas-Breivik.

Åpner for utleie

- Mange etterspør kafe i Børsa. Kan det være aktuelt å utvide Extra-konseptet med flere tjenester?

- Problemet er at vi har ikke plass, og det er heller ikke en del av det vi driver med. Men vi ser litt på mulighet til utleie av areal, og vi tenker å ta kontakt direkte med de som har vært interessert tidligere, sier Valaas-Breivik.

- Vi vil få det mye romsligere. Det blir bra både for kundene og for de ansatte, sier butikksjef ved Coop Extra i Børsa, Erlend Kuvås Grue. Foto: Foto: Lillemor Hestvik