Forrige uke skulle formannskapet ta stilling til rom og funksjonsprogram for tilleggslokaler for Viggja oppvekstsenter. Skolen mangler sårt lokaler til blant annet sløydsal, formingsrom og grupperom, og rådmannens forslag er å enten kjøpe eller leie inn flere brakker som skal løse plassbehovet.

Les også: Brakker skal løse plassbehovet

Trakk i håndbrekket

Kommunestyret bevilget før jul to millioner kroner til formålet. Av rådmannens forslag gikk det fram at det vil koste kommunen over det dobbelte å kjøpe fem stykk brakker, nærmere bestemt 4,78 millioner kroner. Alternativet, å leie brakker, vil ikke lønne seg hvis leietiden overstiger seks til syv år. Det fikk politikerne til å trekke i håndbrekket. De utsatte saken og sendte den i stedet til behandling i Helse, oppvekst- og kulturutvalget (HOKU).

- Kunne disse pengene vært brukt bedre? Beløpet er doblet siden desembervedtaket. Hva mener HOKU, ville Høyres Erik Fenstad vite.

Les også: Idrettsuke på Rossvollheimen: - Dette er livskvalitet

Ukjent tidsperspektiv

Han ville også ha en utredning fra rådmannen om hvor lenge man tenker seg at brakkene skal stå. Varaordfører Asbjørn Leraand stilte spørsmål ved om man hadde vurdert kostnadene ved å bygge selv, mens gruppeleder for flertallsgruppa (Ap, Sp og SV), Siri Grøttjord (Ap) ga beskjed om at de ville gå for en slik løsning som rådmannen har skissert.

- Vi er nok ganske sikker på at vi ønsker å bruke denne løsningen på Viggja, og ta den investeringen. Men vi har ikke landet helt på avklaringen på tidsperspektivet. Det er nok fornuftig med en runde i HOKU, sa Grøttjord og fikk støtte for dette hos Mildrid Gimseng (Sp).