Fotball

Orkdal Sparebank Cup har vokst i størrelse for hvert år som har gått. I fjor var det 200 påmeldte lag og over 500 overnattinger. OIF tror nå det blir rundt 260 lag. For første gang i cupens historie har et utenlandsk lag meldt seg på.

For å få gjort klar arenaen til helgen, har dugnadsgjengen jobbet på høygir. Men nå er de ferdig i Gammelosen for i år.

- For å benytte godværet hjalp vi til med maling i Idrettsparken, slik at den blir finere til «Orkdal Sparebank cup» - der det kommer 260 fotballagg i helgen, sier Jan Erik Bach, en av medlemmene i dugnadsgjengen.

I løpet av de fem siste årene har påmeldte lag til denne cupen økt hvert eneste år. Orkanger IF har med andre ord gjort mye riktig for å utvikle seg i stor konkurranse med andre cuper.

Populær cup

- I utgangspunktet så konsentrerer vi oss om å sende ut mail til lag i Trøndelag, og noen i Møre og Romsdal. Vi har vært veldig heldig med været de siste årene og det har skapt en fin ramme, sa cupgeneral Jonny Krokstad til ST for to uker siden.

- Hvorfor er akkurat denne cupen så attraktiv?

- Det vi hører fra lag som kommer langveisfra og overnatter her, er at de er fornøyd med at de får alt på en plass. Mat, overnatting og fotball ligger tett sammen. I tillegg har vi en del aktiviteter ved siden av cupen. Vi leier Klatrehallen på lørdag, vi har diskotek med DJ i Orklahallen lørdag kveld og vi har bowlingen tilgjengelig hele helga. I tillegg er det en del aktiviteter i Idrettsparken som hoppeslott og lignende, sier Krokstad.

Øker kapasitet

I fjor var det 200 lag og 1500 spillere i aktivitet i Idrettsparken fordelt på alle de fire fullverdige baneflatene. Med foreldre og tilskuere regner OIF med at det er et sted mellom 4000 og 5000 mennesker som er innom Idrettsparken i løpet av helgen.

Cupen har i utgangspunktet vært for spillere fra 8 til 15 år, men i fjor fikk også 7-åringene være med, og i år er det lagt opp til egen cup for 6 og 7-åringer på de seks nye 3-erbanene som er satt opp i Idrettsparken.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163