Huset til Nina Lian og Steinar Krogstad på Fannrem vekker oppsikt. Det er ikke ofte man ser tømmerlaft i kombinasjon med toppmoderne glassfasader.

Å komme inn i huset er som å oppleve to verdener på et og samme sted. Stua i tømmerdelen er lun, koselig og minner om den gode hyttefølelsen. Loftstua i nydelen er moderne med en spektakulær glassfasade, slette vegger og gjennomlysning. Likevel bindes huset sammen på en finurlig måte av Ninas gjennomførte interiørstil, fargesammensetning og gode smak.

- Jeg kunne ikke hatt et hvitt hus. Jeg liker jordfarger, høstfarger, sier hun, og det er nok også det som gjør at ny og gammel del av huset henger så fint sammen.

Trengte mer plass

Det er slett ikke et gammelt tømmerhus som ligger ved veien på Fannrem. Det ble bygd i 1994, og paret kjøpte det i 2004. Det lå lenge ute for salg, før de slo til i mangel på ei tomt de kunne bygge drømmehuset på.

- Det var egentlig litt trangt, det manglet vaskerom, boder og gangen var liten. Vi snakket tidlig om at vi kanskje skulle bygd ut, sier Nina.

Det skulle imidlertid gå noen år før det ble gjort alvor av den tanken. Og nå kan de endelig nyte stort inngangsparti med gjennomlysning, nytt bad, romslig garasje, boder og en fantastisk loftstue.

Det hele startet da de i februar i fjor tok de kontakt med Gunhild Reitan i On arkitekter og ingeniører AS.

Lei av tømmer

- Vi ville ha nybygget moderne og enkelt. Etter å ha bodd i et tømmerhus i 12 år, var vi lei av runde former og det mørke uttrykket som man får med smårutete vinduer. Det blir ikke mye lys inne, sier paret.

Dermed satte de arkitekten til å tegne noe lyst, med store vinduer og en fin veranda. Reitan tegnet et forslag som de jobbet videre med, og som resulterte i den flotte kombinasjonen som i dag er blitt et oppsiktsvekkende syn.

- Det var litt skummelt til å begynne med. Det var jo så fremmed, minnes Nina.

Litt skummelt var det også da nybygget begynte å ta form, og ruvet noe voldsomt mens det ennå bare var grunnet i hvitt. Men nå er paret glade for at de tok sjansen. Ny og gammel del flyter fint sammen når de er malt i samme farge.

Mange valg

Nina har en bakgrunn som blomsterdekoratør med egen butikk og Steinar er møbelsnekker. Det er altså to kreative personer som sammen har formet sitt nye hjem. Den nye stua, som ligger over garasjen med flott veranda, har panel i taket og gulvbelegg på gulvet.

- Vi ville ikke har parkettgulv, slik som alle andre. Og vi ville ha en kontrast til panelet i taket. Taket er kvistfritt furupanel, som vi måtte lete lenge for å finne. Til slutt fant vi en leverandør i Magnor, sier Nina.

De har brukt mye tid på å velge farger og materialer.

- Vi var vel av gårde ti turer for å velge baderomsplater, sier Steinar, henvendt mot Nina.

Sånn er det når man er over snittet interiørinteressert, og vil at valgene skal bli riktige. Dessuten var det en helt ny stil for Nina, som hun brukte tid på å bevege seg inn i.

- En gave

- Jeg ville ha den nye delen mest mulig lettstelt og med minst mulig støvtørking. Det er en jobb å vaske rundt i tømmerhus. Nå er det er rehabilitering for hodet å komme inn i nydelen, med glatte vegger og enkel flater, mener Nina.

Byggeprosessen startet i fjorhøst, da de fikk kontakt med lokale KR bygg. Gravinga startet i oktober, støpinga i november og på desember var det klart for å snekkere. Tilbygget sto ferdig i mai i år, til sønnen Henning skulle konfirmeres.

- Snekkerne var veldig effektive. Jeg har gjort litt innvendig selv, men det meste har vi satt bort, sier Steinar.

- Hva er dere mest fornøyd med?

- Det er den nye stua. Den er en gave! Når vi har ungdom i huset, er det godt å ha et ekstra oppholdsrom. Her oppe har vi også en kjøkkenkrok, slik at vi kan sette på kaffe uten å gå ned, sier Nina, mens Steinar innrømmer at garasjen også er et stort pluss for hans del.

Positiv respons

- Har dere fått mange kommentarer på den utvendige fasaden?

- Folk var litt skeptiske i starten. Men nå får vi mange positive tilbakemeldinger, folk synes det er artig med kontrasten.

Nå gleder Nina seg allerede til neste sommer, for da skal den lille hagen forvandles til en stram oase som står i stil til nybygget.