Formannskapet i Skaun valgte forrige uke å anbefale kommunestyret å etablere et eget næringsråd i kommunen. Samtidig åpnet flertallsgruppen (Ap, Sp og SV) for å samarbeide med Melhus kommune om en felles næringskonsulent. Fra før har kommunestyret nylig vedtatt å samarbeide med Melhus om barnevernstjenester.

- Vi ser vi har litt å gå på i forhold til satsing på næring. Flertallsgruppa har diskutert behovet for næringskonsulent, og vi har vært i sondering med Melhus. Dette er noe vi kan ta opp med dem, sa Ap-leder og gruppeleder for flertallsgruppa i kommunestyret, Siri Grøttjord.

Les også: Klar for fiber

Passivt utvalg

Erik Fenstad (H) hadde i forkant av møtet sendt en egen henvendelse til ordfører Jon P. Husby (Sp) der han ba om at formannskapet tok en egen diskusjon på næringspolitikk. Han var ikke udelt begeistret for planen om et eget næringsråd i kommunen. I dag er det nettopp formannskapet som er næringsutvalget i Skaun.

- Vi må være mer på, for å skaffe arbeidsplasser, bygge opp under gründere, for å satse på jordbruk og skogbruk. Noen må ta grep. Vi har et godt samarbeid med Næringsforeningen i Trøndelag. Men i dette forslaget sier vi at det er noen andre som skal sitte i næringsrådet. Jeg tror ikke dette aktiviserer oss som et næringspolitisk utvalg. Jeg skulle ønske at formannskapet hadde faste møter der vi satte av tid til ulike tema, gjerne med en næringskonsulent som forberedte saker, sa Fenstad.

Les også: Uenighet om brannvernsamarbeid

Slå sammen ressurser

I dag er det Edvin Eriksen og Sigrid Skauge Tiller som jobber med henholdsvis landbruks- og skogsaker i Skaun kommune. I formannskapet tok ordfører Jon P. Husby til orde for å innlemme disse arbeidsfeltene i et samarbeid med Melhus.

- Spørsmålet er om vi skulle gått sammen med Melhus med de små ressursene vi har, også på jordbruk og skog, sa Husby.