- Hovedsakelig produserer vi dører og vinduer, og styrken vår er spesialtilpasning. Det har vi drevet med i 60 år, sier salgs- og markedsleder Even Bolme.

Siste nytt fra bedriften er at de har investert i sprosseproduksjon.

Ulike sprosser

- Vi kjøpte opp produksjonen til Trollheim Vekst, som valgte å selge. Vi har overtatt produksjonsutstyr og lager, slik at kundene nå henvender seg hit i stedet. Vi har delvis brukt sprosser derfra til våre produkter, og nå har vi kontroll over dette leddet selv. Vi er ikke avhengig av en underleverandør når det er noe som haster, og haster gjør det jo som regel alltid, sier Bolme.

Nå tilbyr Storås Trevare løse vindussprosser både i tre og i PVC-plastmateriale. De kan produsere dem etter mål og lakkere etter kundens fargeønske.

- Med denne investeringen kan vi forbedre konkurransefortrinnet vårt ytterligere, sier Bolme.

Og hva er konkurransefortrinnet? Spesialtilpassing, i et marked hvor det blir mer og mer standardprodukter.

- Det er ikke så mange igjen som driver slik som oss, der blir mer og mer standardvarer både fra inn- og utland som presser priser. Vi har valgt å drive med tilpasset produksjon, og det er det absolutt et marked for. Her får kunden det han vil ha, om det er reproduksjon av noe gammelt eller det er spesielle mål, utførelser eller farger, sier Bolme.

Produksjonen spenner fra enkel tilskjæring av glass til gamle vinduer til kompleks kopiering av gamle dører og vinduer.

Bra ordremengde

Bedriften tar på seg hele prosessen fra oppmåling via produksjon til montering.

- Vi er ti ansatte nå, og har en bra ordremengde. Vi skulle gjerne hatt mer fagpersonell, men det er ikke så lett å finne det riktige, sier Bolme, som er overrasket over hvor stort geografisk område bedriften dekker.

- Vi får ordrer fra hele landet. Jeg er imponert over hvor spredt det er. Vi har drevet i mange år, og da ryktes det. Vi kan ikke skryte av verken markedsføring eller nettsider, så dette kommer av andre ting. Både private og bedrifter fra hele landet tar kontakt med oss, sier Bolme.

Følger opp tett

I år har bedriften 60-årsjubileum.

- Tidligere var det en husprodusent på Storås som het Storås Hus. Bedriften vår startet som en produsent av dører og vinduer for dem. Da Storås Hus ble ned-lagt tidlig på 90-tallet, fikk vi et større marked utover landet, sier Bolme.

Han sier de vil forsette å følge opp kundene tett, og dermed har sin styrke i dette.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Sprossene kan lakkeres etter kundens fargeønske. Foto: Privat