I Thams sin ånd byr historiens første Thamskonsert på unge, sterke, lovende og etablerte musikere. Fredag 15. september er det to Thamskonserter på rappen.

Arrangør av konserten er Orkdal næringsforening som tok utfordringen fra Orkdal kommune om å bidra til denne festuka rundt Thamspaviljongen som er kommet hjem til Orkdal etter 124 år i USA.

Handler om Thams

- Vi har lenge vært bevisste på å bruke Thams-navnet. Vi arrangerer Thamskonferansen, deler ut Thamsprisen, og nå håper vi at også Thamskonserten skal bli en tradisjon, sier Ove Snuruås som er leder i Orkdal næringsforening.

Det er også helt bevisst at konserten er fylt med unge, sterke og dyktige musikere fra dalføret, eller Thams-riket, som det kan sies i denne sammenheng.

- Vi ser det som en viktig oppgave å løfte fram de unge, sterke folka vi har selv. På Thamskonferansen pleier vi for eksempel å engasjere musikklinja på Follo, sier Snuruås som vet at det er mange musikere å velge blant, også for framtidige konserter.

Sterke, lokale navn

På den første Thamskonserten fredag 15. september får vi nyte sang av Marit Johanne Nielsen og Irene Snuruås, begge fra Meldal. Begge er utdannet innen klassisk sang og er etablerte sangere. Haldis Flakne, som er lærer ved musikklinja på Follo, akkompagnerer på klaver, og har også sin egen avdeling. Knut Esten Thomassen Stendal, også fra Meldal, har master i musikk, og spiller eufonium, mens Sindre Skauge fra Orkdal imponerer på trompet.

Orkdals egen veletablerte felespiller Sturla Eide og den meget dyktige gitaristen Andreas Aase spiller både sammen og i hver sine avdelinger.

Stor respekt

- Jeg gleder meg enormt. Dette blir eksklusivt, sier Ove Snuruås som fort så at det måtte settes opp to konserter samme kveld da det er begrenset med plasser i paviljongen.

- Det er for ille at det er bare 55 stykker som skal få ta del i denne opplevelsen, sier den musikkglade lederen av Orkdal næringsforening, som synes det er stas å kunne bidra til å løfte fram paviljongen også gjennom en musikalsk opplevelse.

- Det er også i stor respekt for den fantastiske gjengen som har stått på slik, sier han.