Festuka i forbindelse med åpninga av Thamspaviljongen fikk en flott avslutning fredag kveld med historiens første Thamskonsert arrangert av Orkladal næringsforening.

De beste

Arrangøren hadde slettes ikke gått over bekken etter vann for å finne de beste musikerne. Og hvorfor skulle de nå det, når de har noen av de ypperste musikerne i dalføret i form av unge, velutdannede talent som er godt i gang med å gjøre karriere, eller som er i startgropa av karrieren.

Rører dypt

Det er en fryd å høre sopranene Marit Johanne Nielsen fra Meldal og Irene Snuruås fra Løkken synge. Begge er utdannet i klassisk sang og godt skolerte med velutviklede, varme stemmer. Mens Marit Johanne Nielsen også har et utpreget scenisk talent som egner seg godt for opera, rører Irene Snuruås dypt med sine varme tolkninger av klassiske arier.

Lek med strenger

Sturla Eide og Andreas Aase er veletablerte musikere både alene og som duo. Sturla Eide imponerer stadig som spelemann med en slags tryllestav på fiolinen, Felemusikk med Sturla blir nærmest som rock 'n' roll; det er fengende og drivende. Sammen med fantastiske Andreas Aase på gitar blir de to som et helt orkester til sammen. Dette blir som en perfekt lek med strenger.

Stor på messing

Sindre Skauge fra Orkdal er for lengst en veletablert trompetist. For anledningen fylte han Thamspaviljongen med varm og vakker flügelhornmusikk, mens unge Knut Esten Thomassen Stendal fra Meldal imponerte mektig på eufonium. Så langt er det altså mulig å utvikle seg med bakgrunn i skolekorps. Men så har han også master i eufonium og er etablert frilans musiker med stor musikalsk bredde.

Sist med ikke minst imponerte Halldis Flakne mektig på klaver, både solo og som akkompagnør. For å si det med Ove Snuruås ord; det var utrolig hvor hun holdt tritt med musikerne og sangerne.

Stolt og glad

Ove Snuruås, leder i Orkladal næringsforening, ledet konserten på en lett og ledig måte med akkurat passe informasjon blandet med stolthet og glede over å få være vert på en slik historisk konsert i en tilsvarende historisk bygning. Han var rørt, glad og imponert. Følelser publikum lett delte med ham.

All honnør til arrangøren og aktørene for en bredt sammensatt, spennende og vakker konsert. All honnør også for å lage en akkurat passe folkelig, og litt høytidelig ramme rundt konserten. Både innhold og ramme gjør at publikum føler seg eksklusive og utvalgte som får ta del i en slik opplevelse i ei så vakker bygning. Ekstra stas må det også være for ildsjelene i Prosjekt Heimatt å ta imot en sjekk på 10 000 kroner fra Orkladal næringsforening. Og enda mer stas må det være å se at paviljongen så til overmål duger som konsertarena.

Applausen og lovordene etter konserten tyder på at publikum gjerne ser at Thamskonserten blir en tradisjon.