Etter å ha hatt montørstasjon i Meldal i ca. to år, søker nå bedriften El-Co i Rindal etter elektrikere for prosjekt- og servicearbeid.

— Oppdragsmengden i Meldal har økt etter hvert som vi er blitt mer og mer kjent i markedet i løpet av disse to åra, sier daglig leder Nils Stokke.

Svorka størst

Han etablerte El-Co i 1991 sammen med to andre elektrikere. I dag teller firmaet 25 ansatte. Ca. ti er tilknyttet hovedkontoret midt i Rindal sentrum, mens de øvrige er jevnt fordelt på montørstasjonene i Meldal og Surnadal.

— Antall ansatte tilsier en vekst på ca. én ansatt per år. Vi har bygd stein på stein i det tempoet som har vært forsvarlig, sier han.

El-Co eies av Stokke (én tredjedel) og Svorka Energi (resten). Firmaet betjener hele spekteret av kunder.

— Vi snakker om bolig, hytte, landbruk og offentlig virksomhet, sier Stokke.

Må jobbe selvstendig

Det er imidlertid ikke enkelt å skaffe folk med nødvendige kvalifikasjoner.

— Vi har søkt etter elektrikere – i flertall. Men markedet er slik at vi er glad dersom vi får én. Vi må ha folk som kan jobbe selvstendig på både service- og fastprisoppdrag, sier Stokke.

Den eller de som søker, selvsagt ikke være bosatt i Meldal, men det er en fordel med tanke på kjøring til og fra jobb. El-Cos stasjon i Meldal er lokalisert på Kølmoen.

Bygde solcelleanlegg

Også El-Co erfarer at faget de driver med er under stadig utvikling.

— Utviklinga er enorm med stadig endringer, og det vi vet med sikkerhet er at elektrotjenester aldri blir gammeldags. Det vil alltid være behov for en elektriker, slår han fast.

— Hva er det mest spennende prosjektet dere har hatt?

— Da vil jeg nevne solcelleanlegget vi bygde for Hamos for ca. halvannet år siden. Hamos produserer nå sin egen strøm fra dette anlegget. Det var et prosjekt det var artig å delta på.

Fine plusstall

El-Co omsatte i 2016 for nærmere 25 millioner kroner. Også de to forangående årene passerte omsetninga 20 millioner. Firmaet har hatt et årsresultat fra vel 600 000 til nærmere én million kroner i denne treårsperioden.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300