Med fem kamper igjen av sesongen, er stjørdalingene allerede seriemestere. Med suverene 53 poeng på 21 kamper, ligger de akkurat 20 poeng foran Kolstad på andreplass.

I andre enden av tabellen fortsetter lagene å dele på poengene. Orkla holder seg nå over nedrykksstreken på målforskjell. 26 poeng og 41–41 i målprotokollen gir null i pluss/minus-statistikken. Junkeren på plassen under har seks minusmål og lik poengsum, før deres kamp mandag ettermiddag mot Molde 2.

Fra sjuendeplass til tolvteplass skiller det bare to poeng. Mo IL på sjuendeplass blir Orklas neste motstander på Orkdalsbanken stadion førstkommende lørdag. Mo viste gryende form i sin lørdagskamp mot Tillerbyen, der de vant hele 5–0.

Effektivt hjemmelag

Stjørdals-Blink vant greit 6–1 over Orkla, men uten å imponere, skriver bladet.no.

- Vi er effektive og scorer seks mål. Samtidig spilte vi en ruskete førsteomgang, og heller ikke starten av andreomgang var god. Det ble litt Hawaii-fotball innimellom, og det passet Orkla bra, sier Stjørdals-Blinks kaptein, Vegard Fiske, til Bladet.

Kampen startet på verst tenkelige vis for gjestene fra Orkdal. Allerede etter fire minutter satte ringreven Nedzad Sisic inn ledermålet. Orkla fikk noen muligheter ut over omgangen, men klarte aldri å spille seg til det helt store foran vertenes mål. Bare minuttet før pause fikk Orkla nok en nesestyver, da gjestene sørget for det psykologisk viktige 2-0-målet rett før hvilen. Ved pause ledet hjemmelaget 2–0 foran 267 tilskuere.

Reduserte

Seks minutter etter pause øynet gjestene mulighet for poeng, da Vebjørn Trønsdal Bævre reduserer. Etter litt ping-pong spill i feltet til Blink, fikk til slutt Bævre satt ballen i mål.

Kanskje var det opprykksgleden som slo inn hos hjemmelaget, for allerede i pausen fikk de beskjed om at de var seriemestre. Kolstad avga poeng mot Træff, og dermed forsvant den siste teoretiske muligheten for en annen seriemester.

Om de hadde feiret litt i pausen, så skulle de slå hardt tilbake etter Orklas redusering. På tre minutter avgjør Blink kampen. Først i det 70. minutt, så i det 73. minutt kommer 3–1 og 4–1. For å sikre opprykksfesten, så kliner hjemmelaget til og scorer både 5–1 og 6–1 helt på tampen av kampen. Orkla tok del i opprykksfesten på Nye Blinkbanen, men det er heller tvilsomt at de nøt øyeblikkene som skrev seg inn i stjørdalingenes historie.

Nå må Orkla ta opp hansken på ny. Selv om de har vært et av høstens formlag, så var det vel ingen som forventet tre poeng mot de suverene seriemestrene. Lørdagens kamp mot Mo blir en ny cupfinale. Da håper hjemmelaget på en fullsatt stadion, til det som kan vise seg å bli en av årets viktigste kamper.