De siste ukene har det vært så som så med framkommeligheten i Fannrem sentrum, men nå går arbeidet mot slutten.

- Vi håper å få til asfalteringa neste uke, og vi vil trenge to - tre dager til det. Når vi er ferdig med asfalteringsarbeidet, vil veien bli åpnet som vanlig, forteller avdelingsingeniør i Orkdal kommune, Ivar Lillery.

Slik så det ut i Fannrem sentrum tidligere i sommer.

- Skjemmende

Det var i vår at arbeiderlaget på Fannrem gikk ut i avisa og ropte varsko når det gjaldt situasjonen for myke trafikanter på Fannrem. Samtidig pekte de på at fortauene var direkte skjemmende.

- Det mangler kantstein, fortauene er preget av å ha sunket ned i bakken, og det er sprekker og hull overalt. Strekkene av «autovern» er kun skjemmende, og de er uten hensikt i en 40-sone, skrev Ap-laget i et brev som de sendte til Orkdal kommune.

I samme brev tok de også opp trafikksikkerheten:

- Det bygges mange boliger, og det er stor tilflytting til området. Det ferdes mange eldre her, med rullatorer og rullestol, både fra institusjonene og fra private boliger. Når man i tillegg tar med skoleelevene, har veiene og fortauene stor ferdsel.

Gladnyhet

I slutten av mai kom gladnyheten. Takket være et godt kommunalt overskudd i 2016 og ekstra utbytte fra energiselskapene, kunne politikerne sette av én million kroner til oppgradering av Fannrem sentrum.

Parallelt med oppgraderingsarbeidet har kommunen skiftet ut de gamle vannledningene som ligger langs gangveien. Dette arbeidet er ferdig. Det er også store deler av oppgraderinga. De stygge stålkonstruksjonene, som skulle fungere som et slags autovern, er fjernet til fordel for rabatter.

Hanne Nyhus, Tone Haug og Åse-Liljan Berg i Orkla arbeiderlag har fått den oppgraderinga av sentrum som de ønsket.

Halvannen meter

- Vi har bygd opp igjen gang- og sykkelveien og laget rabatter mellom veien og fortauet. Det er nå om lag halvannen meter mellom veien og gang- og sykkelveien, sier Ivar Lillery.

I rabattene vil det bli plantet trær, og Lillery forteller at de har hatt et nært samarbeid med arbeiderlaget og Fannrem vel. Til sammen vil det bli plantet fem trær, og ifølge Lillery har valget falt på lønn.

- Mye for pengene

Hanne Nyhus i Orkla arbeiderlag er veldig glad for at de vant fram med sine ønsker overfor kommunen.

- Vi gleder oss skikkelig til det blir ferdig. Det blir så fint! Vi har fått mye for pengene, sier hun.

Nyhus mener det viktigste er at det er blitt lettere og mer trafikksikkert å ferdes i sentrum av Fannrem.

- Jeg er aller mest glad for fortauet og fotgjengerovergangene. Det var vanskelig for folk med rullator og rullestol. Nå er det blitt mer trafikksikkert for eldre og barn, og så er det blitt mye finere å se til, sier Nyhus som gir ros til Fannrem vel har stått på veldig for dette.

- De har stått på veldig for dette.

- Helt toppers

Kåre Kurås, som er leder i Fannrem vel, er også veldig tilfreds med at sentrum nå blir både penere og sikrere.

- Det er helt toppers. Dette har vi ventet på lenge. Så vi er veldig godt fornøyd med at det er blitt ordnet.