Folket på Fannrem har lenge etterlyst et apotek, og nå bekrefter Coop Orkla Møre at de jobber aktivt for at det skal skje.

- Det skal ikke stå på oss.

Det sier Lars Ove Valaas Breivik, som er direktør for eiendoms- og forretningsutvikling hos Coop Orkla Møre.

Han bekrefter at det er reell interesse i «apotekmarkedet», og Coop har derfor tegnet et forslag som Breivik er veldig godt fornøyd med.

Illustrasjonen viser hvordan Coop ser for seg å bygge på Extra-butikken på Fannrem.

Tilbygg

Coop ser for seg et apotek på Fannrem i et påbygg til Coop Extra-butikken. Slik forklarer han plasseringa:

- Om man står og ser mot inngangsdøra, vil vi ha tilbygget for apoteket rett til høyre, og med egen inngang. Coop vil i tilfelle stå som eier av bygget, med apoteket som leietaker.

- Det hadde vært kjempeflott å få det til. Det passer godt inn i bygningskroppen, og det er viktig for Fannrem, sier Breivik.

Mangeårig kamp

Folket på Fannrem har i mange år jobbet for å få et apotek til tettstedet. Senest i vår ble det sendt et brev til landets apotekkjeder, etter initiativ fra Orkla arbeiderlag. Blant dem som signerte var Fannrem legesenter, Orkdal Arbeiderparti, Fannrem vel, Orkdal pensjonistforening, Orkdal idrettslag, Øvre Orkland pensjonistforening samt en rekke næringsdrivende på Fannrem. Blant dem var Coop Orkla Møre.

I brevet ble det vist til at kommunens sykehjem ligger på Fannrem. Det samme gjør hjemmetjenesten, som har sin base rett ved Orkdal helsetun.

Så gjenstår det å se om Coop får napp hos noen av apotekkjedene.