Elvrum bor i Skaun og sykler daglig langs fylkesveg 800 til og fra jobb i Orkanger. Med høstmørket som rykker stadig nærmere har han sett seg lei på at gatelysene langs fylkesvegen ikke fungerer.

- Jeg sykler så tidlig at det enda er mørkt, og i går tellet jeg 75 gatelys som ikke virket, forteller Elvrum.

Les også: — Vi krysser fingrene for at det skal gå bra

Viktig å bli sett

Han er ikke alene om å bruke «gammelvegen» til å sykle på jobb, og mener den manglende belysningen går ut over trafikksikkerheten for de myke trafikantene.

- Nå har jeg bra lys på sykkelen, men det er viktig å bli sett også, sier Elvrum som stiller spørsmål ved hvordan Skaun kommune ivaretar ansvaret for sikkerheten langs vegen.

- Det er særlig strekningen mellom Viggja og den tidligere bomstasjonen ved Thamshavn som mangler lys, sier Elvrum.

Les også: Forve bru stenges neste torsdag

Tar ansvaret

Leder for driftskontoret i Skaun kommune, Ole Martin Føll, sier kommunen vil rette opp feilen på gatelysene så fort som mulig.

- Dette må vi sjekke. Vi har en avtale med ON Energi om å utføre arbeidet, men det er vi som har ansvaret for gatelysene, sier Føll.

Han blir overrasket over at så mange som 75 lys har vært ute samtidig.

- Vi var en runde i forrige uke og sjekket, og da var det i orden. Men her er det nok en sikring eller noe som er slått ut. Dette skal vi ordne, sier Føll.

Vegvesenet overtar

- Hvordan følger dere med på om det er lys i gatelysene?

- Publikum er flinke til å varsle, og vi tar gjerne en runde og sjekker. Men det bør helst være mer enn ett lys som er gått før vi bestiller arbeidet, sier Føll.

Det kan imidlertid bli slutt på å varsle kommunen hvis gatelysene ikke virker. Nylig vedtok Fylkestinget at fylkeskommunen skal overta ansvaret for belysningen langs fylkesvegen.

- Da er det Statens vegvesen som overtar driftsansvaret for gatelysene langs Fv 800. Men når det trer i kraft er ikke avgjort ennå, sier Føll.

På det meste har John Anders Elvrum telt 75 gatelys som ikke virket langs fylkesvegen mellom Eliløkken og Thamshavn. Foto: Privat