Arrangøren forventer opp mot 400 deltakere hverdag, fra fredag til søndag, når norgescupfinalen i orientering kommer til Orkdal.

Det hele starter i Idrettsparken på Orkanger fredag ettermiddag, med det som kalles en urban sprint rundt i sentrum.

- Med en total høydeforskjell på 16 meter fra laveste til høyeste punkt i terrenget, sier det seg selv at det vil være avgjørende med høyt tempo gjennom hele sprinten. Det blir neppe tid til å beundre den nylig hjemvendte Thamspaviljongen, underveis i løpet. Uten å røpe for mye, håper jeg at både tekniske ferdigheter og løpsstyrke må optimaliseres for å kunne hevde seg i toppen på årets siste norgescup i sprint, sier løypelegger Terje Maroni.

Eliten kommer

Hele norgeseliten kommer denne helgen, og her er det flere verdensmestere, både i junior og senior. Det er også sterke lokale løpere, blant annet Byåsen IL’s juniorjenter, som har vunnet NM Stafett for junior to år på rad. Byåsen arrangerer norgescupfinalen i samarbeid med Orkanger IF.

- For Orkanger IF, som har en forholdsvis liten O-avdeling, medfører et slikt arrangement at hele avdelingen, med smått og stort, blir involvert. Vi ønsker å vise fram våre flotte idrettsanlegg, både Idrettsparken i sentrum og Knyken skianlegg, anlegg vi er svært stolte over. Vi håper også på at flere lokale vil få øynene opp for O-sporten gjennom slike arrangement, slik at vi kan rekruttere nye løpere til klubben, sier Øystein Wiggen, presseansvarlig for arrangementet.

Mange i aksjon

Det er et stort antall frivillige, både fra Orkanger IF og Byåsen IL, som i lang tid har planlagt og forberedt seg til arrangementet. Arrangørklubbene har også tidligere samarbeidet godt om store arrangement, sist et meget vellykket midtnorsk mesterskap i 2015.

- Det er drøyt 100 ulike funksjoner som blir bekledd av drøyt 80 personer, i tre dager. Mange har lagt ned svært mange timer for at vi skal levere godt gjennom hele helga, sierHarald Storrønning, leder i hovedkomiteen.

Lørdag er det mellomdistanse i norgescupfinalen i Knyken, samt O-idol for 16-åringer. Søndag avsluttes arrangementet med stafett for junior.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Fredag blir det urban orientering inne i sentrum av Orkanger. Dette bildet er fra i fjor, da Frida Haugskott konkurrerte mot landets beste utøvere. Foto: Privat