Når Oktoberrock starter med ungdomsarrangement fredag 20. oktober, er Aurora Jobotten Dahl fra Gagnåsvatnet den første som går på scenen. Ungjenta skal få opp stemningen i publikum før den folkekjære artisten Ravi tar over.

- Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt, og takket ja med en gang. Jeg synes det er veldig stort, de er ganske store stjerner, sier Dahl om Ravi og Katastrofe, og legger til at hun gleder seg til å møte dem.

Arrangøren hadde lett etter noen lokale talenter, og gjennom kulturskolen ble Dahl anbefalt til Olav Berg, primus motor for Oktoberrock.

Kan bli nervøs

Hun sier hun har hatt en del småjobber tidligere, og hun har deltatt, og gått videre, i den lokale kulturmønstringen tre år på rad. Men dette er noe helt nytt for skoleeleven, som går førsteåret på helse og oppvekst på Follo videregående skole.

- Ja, jeg har ikke vært med på noe så stort før, sier Dahl.

Hun innrømmer at hun kan bli nervøs på scenen, at hun gruer for at hun ikke kommer inn i det igjen, dersom hun spiller litt feil.

- Jeg kan bli nervøs for å spille feil akkorder, men tidligere har jeg kommet meg inn i det igjen når jeg har slitt med å finne tangentene, så det går vel bra.

For å lette litt på trykket er hun på jakt etter en gitarist å spille sammen med.

- Jeg har ringt litt rundt, men enda ikke fått noe ordentlig svar, sier hun.

Drømmer om kontrakt

Målet med skolegangen er å bli apotektekniker, men langt der fremme har hun en liten drøm om å bli musiker.

- Høyt oppe i skyene har jeg en drøm om platekontrakt. Men musikk blir enn så lenge bare en hobby, sier Aurora, som er realist nok til å skjønne at det er vanskelig å leve av musikk.

På kulturskolen tar hun sangtimer, mens hun på privat basis tar pianotimer. Piano startet hun å spille da hun var fem år.

- Det er noe med musikk som gjør meg glad. Jeg synger hele tiden, helt uten grunn. Jeg synger ikke før å øve, men jeg kan synge opp til tre timer hver dag når jeg er hjemme. Timene går fort med musikk, sier Dahl og ler.

Privatlærerinnen i piano er russisk. Der går det mest i folkemusikk, vals og Edvard Grieg. Det å lære popmusikk på pianoet, det går fort.

- Det er ikke så vanskelig. De fleste sanger har bare fem-seks akkorder, de finner jeg på telefonen, så er det bare å lære dem utenat.

Rihanna er favoritt

Aurora forteller også at hun har prøvd å lage egen musikk, men at det ikke gikk så bra. Derfor blir det coverlåter av popmusikk når hun skal spille i Orklahallen.

- Jeg spiller alt mulig, men favorittene er Rihanna og Sia. Jeg vet ikke helt hva jeg skal spille enda, men det blir nok noe sånt, sier hun om de 20 minuttene hun får på scenen før de store stjernene kommer.

Aurora Jobotten Dahl varmer opp for raviog katastorfe fredag kveld i orklahallen. Foto: Truls Lereggen