Statens vegvesen har ikke mottatt skiltene som skulle brukes til å stenge Klinglien, og må derfor utsette stenginga.

- Det er så enkelt som at leverandørene av skiltene har sviktet. De skulle komme i går (tirsdag), og vi skulle montere dem i dag (onsdag). Derfor er vi nødt til å utsette stenginga til førstkommende mandag klokka 07.00, sier byggeleder Ernst Nøkkevangen i Statens vegvesen.

Opprinnelig var planen å stenge fv. 700 mellom Skjøtskift og Svorkmo onsdag 20. september, med tanke på de forestående utbedringene på strekningen.

Ikke så enkelt

- Har dere ikke skilt liggende som dere kan bruke til å få stengt veien?

- Det er ikke så enkelt som det. Det er snakk om alle skiltene som peker til «Løkken Verk», «Industrimuseum» og slike ting. Der må det opp skilt med nye piler, og noen skilt må rives og flyttes. Vi må også ha skilter hvor det står helt konkret at veien er stengt. Uten riktig skilting, skaper det mulighet for trøbbel å misvisning, sier Nøkkevangen.

- Vil det si at arbeidet ikke startes opp før mandag?

- Vi har ikke lov til å starte opp før. Vi kan ikke risikere å få biler inn mellom gravemaskinene. Vi har heller ikke lov til å stenge uten tilstrekkelig skilting, sier han.

Uendret framdrift

- Forsinker dette framdrifta i prosjektet?

- Nei. Vi har hatt et konstruktivt byggemøte med entreprenøren i dag, som sier dette ikke vil gå utover framdrifta. De setter på ekstra folk og kommer i rute som planlagt. Åpninga 15. februar 2018 står fast, sier Nøkkevangen.

- Er det noe arbeid dere kan starte med nå i tida før veien stenger?

- Alle dagene denne uka har vi gjort forberedelser, og vi har vært på to befaringer i dag (onsdag). Det første som skal skje i prosjektet, er å rive brua. Dette skjer på mandag, sier han.

Planen er som følger: Skilting kommer på plass i løpet av helga, og veien blir fysisk stengt mandag kl. 07.00.

Normal bruk

- Veien kan altså brukes som normalt fram til mandag?

- Ja, det kan den.

- Har dere gitt beskjed til busselskap og andre om at veien kan bruke lenger enn planlagt?

- Ja, de har fått beskjed via pressemelding.