Orkanger ølfestival vil lokke fram godstemningen når de inviterer til langbord, musikk og god drikke midt i Orkanger sentrum denne helgen.

- Vi setter opp et kjempestort, oppvarmet telt mellom Orklapubben og Monte Rosa, med åpning ut mot Orkdalsvegen, forteller Daniel Mandal.

Oktoberfest i september

Sammen med kameratene Thomas Løseth, for øyeblikket kanskje mest kjent som deltaker i TV-showet The Voice, og Orklapub-driver Bjørn Tore Solstad er han klar for høstens ute-begivenhet i Orkdal, Orkanger ølfestival.

- Vi blander bryggekunsten med oktoberfest, med langbord, øl og allsang. Man sitter ved langbord og har det hyggelig, synger med og drikker godt øl, sier Mandal som har gått med ideen om en ølfestival i magen i mange år.

- Det er veldig mange som er interessert i dette nå. Og så er det litt kjipt at alt det artige bare skjer på sommeren. Vi tenker vi må skape liv og røre i sentrum, sier Mandal.

Les også: The Voice-Løseth skal ut i sangduell fredag

Ompamusikk

Men det er ikke bare drikke og varme i teltet som skal sørge for den riktige oktoberfest-stemningen, som mange kjenner fra Tyskland og München med sine tradisjonelle øltelt. Da hører det med å by på ekte tysk ompamusikk, mener arrangørene.

- Orkdal janitsjar stiller med ompamusikk i ekte München-stil. Vi skal ha konsert med Tempo, og duoen Ian og Ryan kommer. Dette er to herrer som har turnert sammen i mange år, spiller hits og ordner god stemning, lover Mandal.

Les også: Dart hele dagen

Spytter neppe ut

Lørdag blir det også mulig å bli bedre kjent med ulike ølsorter.

- Da kommer Røros bryggeri og Monkey brew som presenterer en del sorter øl. Også EC Dahls stiller opp med noen sorter. Bryggeriene vil fortelle litt om ølet, og så blir det smaking. Vi har 13 sorter totalt, sammen med litt lokal mat, sier Mandal.

Om det blir lukting, smaking og deretter utspytting før man går til neste ølsort kan ikke Mandal garantere.

- Kjenner jeg orkdalingene rett er det ikke mange som spytter ut, sier han og ler.