Morten Holseth (50) er ny daglig leder hos Melhus Bil Orkanger.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake på hjemstedet mitt igjen, sier han.

Holseth overtok formelt jobben 1. september i år, etter Rune Hagen. Han kom fra jobben som daglig leder hos Din Bil (Citroën og Ssangyong) på Sluppen i Trondheim.

- Dialogen mellom meg og Melhus Bil ble først opprettet i mars i år, forteller han bak kontorpulten i første etasje i Autopark-bygget i «bilgata» på Beitøra på Orkanger.

Tøff utfordring

50-åringen, som har postadresse 7310 Gjølme, har jobbet i bilbransjen siden 1998. Først to år som bilselger hos Prøven Bil, deretter 12 år hos Toyota på Orkanger, hovedsakelig som avdelingsleder. I 2012 ble han daglig leder hos Din Bil. Her var han fram til juni i år, etter at trondheimsselskapet avviklet virksomheten.

- Hva blir jobben din nå framover?

- Det er å sørge for å nå budsjettet og salgsmålene. Det er en tøff utfordring, for 2016 var et kjempeår for Melhus Bil Orkanger, forteller han.

- Glad i mennesker

Omsetninga i 2016 viste knapt 100 millioner kroner, og til sammen ble det solgt 350 nye og brukte biler av merket Ford og Kia her. Til sammenligning solgte Din Bil cirka 150 i året.

- Hvilke forventninger har du til nyjobben?

- Jeg er glad i mennesker, og etter kort tid her opplever jeg at arbeidsstokken er som en liten familie, der alle jobber mot felles mål. Vi vil det beste for hverandre og kundene. Jeg må også bli kjent med produktene våre. Det er mange ulike bilmodeller og mye å sette seg inn i, sier han.

Nye utfordringer

- Hvorfor valgte du Melhus Bil Orkanger som ny arbeidsgiver?

- Jeg ønsket å jobbe i Orkdal og ser på Melhus Bil som en av bransjens mest seriøse og proaktive aktører. I tillegg blir det spennende å ha en bileier som sjef. Din Bil var eid av Coop Midt-Norge. Det er jo sånn at det er bilfolk som kan mest om bil, de vet mer hva det handler om, forklarer han.

Holseth forteller at han håper å dra fordeler i sin nye jobb ved at han bor i nedslagsfeltet til bilbedriften.

- Jeg har et stort nettverk og fanger opp mye av det som skjer i orkdalsregionen. Det kan kanskje brukes til å knytte kontakter og selge enda mer bil, sier han offensivt.

Bedre på nyttekjøretøy

- Det er sterk konkurranse mellom de ulike bilbutikkene på Orkanger?

- Ja, vi har dyktige konkurrenter. Et av mine mål er at Melhus Bil skal være en vesentlig aktør innen bil i området vårt, samt bli enda mer synlig enn vi er i dag. Eierne våre er villig til å satse på Orkanger. Et av fokusene framover er næringsmarkedet. Vi er ikke gode nok på nyttekjøretøy (arbeidsbiler/firmabiler). Vi søker blant annet etter en ny bilselger for tida som vil få ansvaret for denne biten, poengterer Holseth.

- Hvilken bil kjører du selv?

- Jeg har ikke en fast bil, men kjører demobil fra bedriften her. Når jeg skal hjem på ettermiddagen, ser jeg ut av vinduet hvilken bil som er ledig, smiler han.

Melhus Bil Orkanger har i dag et komplett bilanlegg med 17 ansatte. Det inkluderer både bilselgere, mekanikere og opprettere.

Melhus Bil Orkanger har i dag et komplett bilanlegg med 17 ansatte. Det inkluderer både bilselgere, mekanikere og opprettere. Foto: Øyvind Brostrøm