Det ble gull i klassen – 166 under NM i bikinifitness for Line Karlsen fra Buvika. Etter et års pause nådde hun målet hun hadde satt seg.

- Målet er nådd, og jeg fikk førsteplass. Det ble felt noen tårer på scenen, og seieren var ubeskrivelig. Endelig var det min tur. Alle gode ting er tre, sies det, sier Karlsen.

For den blide jenta fra Brekka har ikke all verden til fartstid i som fitnessutøver. Når hun nå klatret til topps på premiepallen, var det i hennes tredje sesong som fitnessutøver. De to første sesongene var i 2015, da hun var med både på vårsesong og høstsesong. Da ble belastningen på kroppen så stor, at hun valgte å stå over konkurranser i hele 2016, og halve 2017.

- Kroppen var sliten etter to sesonger på ett år, så etter endt vårsesong bestemte jeg meg for å ta en god pause. Jeg har benyttet pausen på å forme og bygge en bedre fysikk til neste gang jeg skulle på scenen igjen. Jeg var nå sulten på gull.

Følte seg klar

Da Karlsen i 2015 debuterte, endte det med sølvmedalje i NM, Kaliber Open, Oslo Grand Prix og Malta International Grand Prix. Så da var det bare gull som sto i hodet på Karlsen, da hun tok turen til Oslo og scenen på Chateau Neuf.

- Kroppen og fysikken har blitt en god del bedre, og jeg følte meg klar for å satse. Så mot sommeren nå 2017 følte jeg meg klar for runde tre, sier hun.

Konkurranseoppkjøringen startet i juni, og det har vært i fullt kjør helt frem til sist helg.

- Oppkjøringen har vært veldig bra, da jeg har holdt en god form før den startet. Da blir litt lettere for meg. Det har vært både gode og tunge dager, uten tvil, men slik er ikke til å unngå når kroppen jobber under hardt press i fire måneder i strekk. Men alt i alt er jegveldig fornøyd med jobben jeg har gjort, sammen med god hjelp av min coach Stian Schanche, sier Karlsen.

Hun skryter også veldig av Team Kaliber somgjør hverdagen under konkurransesesong lekende lett.

- Vi har et fantastisk miljø og samhold og det er full støtte rundt deg hele veien både før, under og etter konkurransesesong.

Til VM

I Karlsens klasse var det 20 deltagere. Da finalerunden var over, surret det mange tanker i hodet.

- Å stå der nok en gang på nytt med ei jente ved siden av meg, og bare vente å håpe på at ditt navn ikke blir ropt opp først, er en så nervepirrende følelse. Jeg ble ikke lest opp, og det gikk plutselig opp for meg at jeg fikk førsteplass. Jeg var nummer én og norgesmester i min klasse. Målet mitt var nådd, sier hun entusiastisk.

Etter pokalutdelingen skal topp én og to fra alle klasser konkurrere om tre «wildcard», for å bli med landslaget til VM i Frankrike i desember.

- Og jeg var en av de. Jeg ble også plukket ut til å stille for Norge i VM, noe som er helt utrolig, stort og ærefullt, sier 24-åringen.

Bonus i Barcelona

Så nå blir det en travel høst på konkurransesiden for buvikjenta, selv om ikke hele løpet er spikret. Allerede onsdag reiste hun til Barcelona, for å delta i den verdenskjente konkurransen Arnold Classic Amateur.

- Slik som det er nå, så fortsetter sesongen for fullt, med start i Barcelona. Der har jeg har absolutt ingen forventninger. Det er meg en seier og en ære bare å få stå på den scenen, foran så mange mennesker. Skulle jeg være heldig å gjøre det bra, så kommer det bare som en stor bonus.

Videre i sesongen er det Nordisk mesterskap i Sverige i slutten av oktober, etterfulgt av VM i desember.

- Kroppen har vært under oppkjøring lenge, slik at jeg tar en konkurranse av gangen for øyeblikket. Arnold Classic er først ut nå, så får kroppen bestemme om jeg kjører på videre med Nordisk eller ikke. Uansett veien videre har jeg nådd mitt aller største mål, det var gull og norgesmestertittel. Det har jeg klart, sier Karlsen, som tar alle konkurranser utenom VM og landslag som bonus.

- Det at NKF (Norges kroppsbygger- og fitnessforbund) mener at jeg er god nok til å representere Norge ute i verden, det er utrolig stort og uvirkelig for ei jente fra bygda i Buvika, sier Karlsen, som retter en stor takk til samboer Thomas for all støtte, og til venner og familie som har forståelse for sporten hun driver.