Hele 2300 fotballspillere var i aksjon og det ble spilt hele 510 kamper da Orkdal sparebank cup gikk av stabelen i Idrettsparken i helga. I tillegg samlet cupen et like stort antall foreldre og lagledere, slik at det samlede antallet fotballgjester lå på rundt 5000.

at så store idrettsarrangementer for barn og unge i hele tatt skal kunne gjennomføres, er man avhengig av store og gode fasiliteter. Det har Orkdal. I tillegg til Idrettsparken med flere fotballflater og Orklahallen med klatrehall og basishall, kan kommunen by på Sondrehallen, Orkdalsbanken stadion og ikke minst Knyken skisenter. Disse anleggene har kostet mange millioner kroner å bygge, og er finansiert av det offentlige og idrettslagene med god sponsorhjelp fra næringslivet.

Helgas cup i Idrettsparken er et veldig godt eksempel på hvorfor det har vært riktig av kommunen å bruke mye penger på idrettsfasiliteter sammen med idrettslagene. Verdiskapinga er nemlig enorm, både i kroner og øre og i form av opplevelser. Tar man opplevelsesbiten først, så sier det seg selv at det er både motiverende og utrolig artig for barn og unge å få møtes rundt idretten sin i et så stort antall som her. De får dyrket lidenskapen sin, de får kjenne på spenninga og ikke minst så får de knyttet nye vennskapsbånd. Når det gjelder den økonomiske biten, så er det klart at 5000 gjester på Orkanger legger igjen mye penger i løpet av ei helg. Hvis man for eksempel sier at alle brukte 200 kroner både lørdag og søndag, så snakker vi om ei omsetning på to millioner kroner. I helga arrangeres det norgescupfinale og NM i stafett for juniorer i orientering. Arena for begivenhetene er Idrettsparken og Knyken, mens det er Orkanger idrettsforening og Byåsen idrettslag som står som arrangør. Hver dag fra fredag til søndag skal 400 løpere i aksjon. Regner man i tillegg med reisefølge, trenere og funksjonærer, snakker vi om et stort antall tilreisende også denne helga, tilreisende som vil legge igjen en god del penger «i bytte mot» minnerike opplevelser fra helgas opphold i Orkdal.

Når det er sagt, er det riktig å understreke at det ikke er nok å ha gode fasiliteter. Like viktig er det å ha idrettslag som sørger for å ta ut potensialet som ligger i disse flotte fasilitetene. Orkdal idrettslag og Orkanger idrettsforening fortjener trampeklapp for innsatsen de legger ned for å skape gode tilbud til både tilreisende og kommunens barn og unge. Og i tillegg til å skape opplevelser for barn og unge, sørger de for kjærkomne bidrag til den lokale handelsstanden. Man kan trygt si at idretten i Orkdal gir stor avkastning på mange måter.