18. oktober blir det antakelig bestemt å bruke penger på gatelys i Geilan på Orkanger.

Da er det møte i teknikkutvalget. Dette valget fungerer også som trafikksikkerhetsutvalg, og gatelysene i Geilan vil være ett av flere tema på møtet.

Skolevei

ST skrev om denne saken i vår. Beboere i Geilan hadde kontaktet kommunen for å få gatelys i veien, som er svært mye brukt som skolevei og som adkomst til Idrettsparken. Men i vinterhalvåret er det ingen belysning i gata, noe som gjør den både trafikkfarlig og lite trivelig å ferdes i.

Beboerne ble hørt, for da politikerne på forsommeren skulle fordele overskudd fra 2016 og ekstra kraftinntekter, ble det presisert at gatelys i Geilan skulle prioriteres ved tildeling av trafikksikkerhetsmidler.

Ordfører Bang uttalte at dette var forpliktende, fordi gatelys i Geilan sto oppført i trafikksikkerhetsplanen som et tiltak som skulle gjennomføres i 2017.

Møte i oktober

Nå ser det endelig ut til at tiltaket blir iverksatt.

Det er avdelingsingeniør i Orkdal kommune, Ivar Lillery, som vil lage innstillinga til møtet den 18. oktober. Til ST forteller han at han vil foreslå at gatelysene i Geilan blir finansiert av midler som er avsatt til trafikksikkerhet.

- Så da er sannsynligheten stor for at det snart blir gatelys i Geilan?

- Ja, den er nok det, sier Lillery som tror lysene vil være på plass i løpet av senhøsten.