Øvre Meldal bygdekvinnelag fyller 70 år, og dette markeres i Å samfunnshus fredag 22. september.

Turid Kristin Simundset, som er inne i sitt andre år som leder for bygdekvinnelaget, sier jubileumskvelden byr på god middag og en oppsummering av de siste ti årene.

- Vi kommer til å ta for oss det som har skjedd de siste ti årene, siden vi hadde en oppsummering av de 60 første årene på jubileet for ti år siden, sier Simundset.

Jubileumsfest

- Vi er bare 19 medlemmer, og ønsker oss fler. Det håper vi å få fokus på gjennom jubileet. Vi har invitert gjester, slik at vi blir 30 stykker på festen, og det blir også underholdning, sier hun.

- Hva driver dere med i bygdekvinnelaget?

- Akkurat nå holder vi på å starte opp prosjektet «Kvinner ut», for å få til et møtepunkt med minoritetskvinner. Vi har planlagt fire arrangementer, to turer og to kvelder med henholdsvis norsk tradisjonsmat og mat fra hjemlandene til dem som blir med.

Støtter lokalt

16. oktober skal de dele ut norske grønnsaker på Spar i Meldal, både for å få fokus på norsk mat og for å nå ut til potensielle medlemmer.

- Søndag hadde vi matsalget på Åpen Gård, så det er litt forskjellige ting vi driver med. Der fikk vi en fin inntekt, sier Simundset.

- Hva bruker dere penger på?

- Vi har gitt penger til samfunnshuset på Å, og vi har bidratt med penger til Å barnehage. Vi støtter gjerne opp lokalt.

Inviterer flere

Gjennom året har bygdekvinnelaget seks-sju møter som går på rundgang i heimene med ulike temaer. Rekrutteringa har gått litt trått, så dette håper de å få snudd.

- Vi ønsker oss medlemmer, gjerne også yngre, som vil bli med på møtene våre, sier hun.

Turid Kristin Simundset er leder i Øvre Meldal bygdekvinnelag. Foto: Ingrid S. Hultgreen