Ingeborg Eide løp i fjor Byåsen IL inn til sitt andre NM-gull på rad i stafett for junior i Sandnes. Denne helga handler det om muligheten til å løpe for nytt NM-gull, på hjemmebane i Orkanger

- Jeg mener at vi har minst like gode muligheter til å vinne i år. Vi har et sterkt lag, der vi alle har mye stafetterfaring, og om alle på laget løper optimalt, så vil det være mulig å kjempe om den aller gjeveste medaljen. Jeg kjenner selv at løpsformen er god, og jeg tror også at Lene (Berg-Hansen red.anm.) og Ragnhild (Eide, red.anm.) er i god form. Samtidig skal terrenget også passe oss bra, og om vi finner postene, vil vi være med å kjempe i toppen, sier ankerkvinnen fra Sandnes i fjor.

En fordel

Hun legger ikke skjul på at det på veien mot ny stafettsuksess kan være godt å ha kjennskap til myrene i Trøndelag.

- Det kan være en fordel å løpe på hjemmebane. Om en kjenner terrengtypen godt kan en få ekstra trygghet inn mot konkurransene, sier den norske junior-VM-løperen og legger til:

- For to år siden løp jeg sprint i Orkanger sentrum, og skogsløp i Knyken under midtnorsk mesterskap. Dermed har jeg god oversikt over det som venter. Det er også godt å kunne bo hjemme under en norgescup-helg.

Da er det ingen grunn til å stille siktet lavt for jenta som er nummer to i Sport8Norgescupen ved inngangen til finalehelga.

- Jeg har mulighet for å være med å kjempe helt i toppen. Det har jeg gjort i hele år, og jeg har bare vært utenom pallen på ett norgescup løp (8.-plassen i NM mellom). Om alt klaffer, vil det selvfølgelig være mulig vinne, og det er det som er målet.

Siste som junior

Etter en suksessrik tid i juniorklassen, blir det moro for Ingeborg å avslutte juniortida på hjemmebane i Orkanger:

- Jeg gleder meg selvfølgelig til denne helga. Det er utrolig kult å få avslutte juniortiden på «hjemmebane», med min egen klubb som arrangør. Det er også ekstra motiverende at det hele avsluttes med junior-NM stafett.

Så blir det spennende å se om Ingeborg og lagvenninnene får gleden av å avslutte sesongen på toppen av pallen.

Svaret kommer på søndag, men før den tid handler det om sprint fredag, O-idol og Sport8Norgescup mellomdistanse lørdag.