Ifølge styreleder Tore Dahle er planen at det skal bygges vei inn i området der Skaun motorsenter skal ligge i løpet av året. Kulvert er ferdigbygd og området er ryddet. Men nå er absolutt alt arbeid satt på vent.

- Ifølge tidsplanen vår skal veien bygges i år. Men vi har fått råd fra politisk hold om å vente med oppstart til det er omforent i de deltagende kommunene om andeler i anlegget, sier Dahle.

Han snakker da om en prosess som har pågått en stund, der det jobbes for å få til et interkommunalt samarbeid om anlegget. Ordfører Jon P. Husby legger til grunn at det er mest aktuelt med et interkommunalt samarbeid der Skaun, Orkdal og Trondheim er mest aktuelle per dags dato. Melhus er det mer usikkerhet rundt.

- Brukerne vil komme fra flere kommuner, og det er mer gunstig og vil lette finansieringen dersom det blir et samarbeid, sier Husby.

Skaun motorsenter skal etter en tidligere skisse se slik ut banene står ferdige.

Klar til start

Dahle sier at anlegget er ferdig prosjektert, det er hentet inn priser og det er laget en finansieringsplan.

- Det går sakte, men sikkert fremover. Men om vi får en løsning om fjorten dager eller flere måneder, det er det ingen som vet, sier han.

Husby sier at det foreløpig ikke er kommet noen sak på politikernes bord, men at det begynner å haste om man skal få ferdig spillemiddlesøknad. Denne behandles gjerne i forbindelse med budsjettbehandlingen.

- Det er viktig at det kommer en sak på bordet før søknadsfristen om tippemidler går ut, sier ordføreren og fortsetter:

- Det er snakk om at kommunene i et interkommunalt samarbeid må bidra med fem prosent av byggekostnaden. Det vil generere en større andel tippemidler. Vi venter på avklaring om det er en egen pott fra fylkeskommunen som går til samarbeidsprosjekter, slik at vi slipper å bruke av de kommunale tippemidlene. Det tror jeg skal la seg gjøre.

Skepsis

Det er Orkla motorklubb og Trondheim motorklubb som står bak Skaun motorsenter. Det planlagte anlegget ligger i Vennamarka i Skaun, og dekker et område på 214 mål.

Det skal legges til rette for blant annet motocross, gokart, ATV, crosskart, trial, snøskuter og knøttecross, på baner av en standard for nasjonale løp. Totalkostnad er skissert til rundt 33 millioner kroner.

Medlemmene i Skaun idrettsråd er delte i synet på etablering av et motorsenter i kommunen. Idrettsrådets leder, Håvard Lorås, uttalte i sin tilbakemelding til kommunen i august at det ikke er konsensus i rådet i forbindelse med etableringen, og at rådet dermed ikke kan legge fram noen helhetlig uttalelse.

- Alle er positive til motorsenteret som et nytt tiltak for å nå ut til barn og ungdom. Men det er et spørsmål om økonomi og hvordan det skal driftes. Vi ber om at det utredes nærmere i forbindelse med søknad om midler, sier Lorås.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Ordfører i Skaun, Jon P. Husby, sier at politikerne fremdeles ikke har fått sak om motorsenteret på sitt bord. Foto: Picasa