I flere år har folk etterlyst utbedring av fylkesvei 407, som går mellom Fannrem og Lauvåsen. Det er store setninger i veibanen flere steder på strekningen, men det største problemet er at autovernet peker rett ut og henger nærmest i løse lufta over, spesielt på toppen av Sundlibakkan.

Mandag 25. september startet endelig arbeidet med å sette opp nytt rekkverk, etter at jobben er utsatt flere ganger i sommer.

- Denne uka skal vi fjerne det nåværende rekkverket, samt forsterke veikanten slik at det blir stabile masser å sette det nye rekkverket på, sier Gro Hege Viberg, prosjektleder i NCC.

Framdriftsplan

Arbeidet med å sette opp påler til nytt rekkverk, og selve monteringa av rekkverket, vil skje i starten på neste uke.

- Framdriftsplanen tilsier at jobben skal være gjort i løpet av onsdag 4. oktober, sier Viberg.

Følgende skal altså gjøres i Sundlibakkan:

Masser skal skiftes ut; den ytterste meteren på veikanten. De ustabile massene blir gravd bort og erstattet med pukk.

Deretter settes det opp nytt rekkverk.

Like bred som tidligere

Det er NCC som skal forsterke veikanten. Rekkverket er det firmaet Gjerde som tar seg av.

Tidligere er det signalisert at veien i området blir smalere etter at nytt rekkverk er kommet opp. Årsak: Massene på veikanten er så dårlige at pålene til nytt rekkverk må settes lenger inn på veien.

Dette avviser imidlertid Viberg.

- Det er derfor vi skal forsterke veikanten. Veien blir like bred som tidligere, understreker hun.

- Vil arbeidet der oppe gi trafikale utfordringer i arbeidsperioden?

- Veien blir nok innsnevret mens vi holder på, men den blir ikke stengt. Det er såpass lite trafikk der. Målet er at den skal gå tilnærmet som normalt, sier hun.

Kun rekkverksarbeid

NCC rydder også veien på kveldstid for at trafikken skal komme seg forbi på den 120 meter lange strekningen, som til tider vil stå uten rekkverk i arbeidsperioden.

Et par hundre meter lenger ned i Sundlibakkan, er det utfordringer med at løsmasser skylles vekk i veikanten, slik at asfalten brekker av. Resultat: Veien blir smalere.

- Vil dere reparere dette samtidig med at dere er i området nå?

- Nei, det er kun rekkverket vi har fått i oppdrag å reparere, svarer Viberg.

Dette bildet viser en plass litt lenger ned i Sundlibakkan, hvor asfalten knekkes av fordi løse masser i veikanten skylles vekk. Men dette skal ikke repareres nå. Foto: Anders Aa. Morken