- Dette var et pent område tidligere, åpent og fint med ei fjære hvor det gikk an å bade, sier Mons Løvset om området mellom Børsøra og båthavna.

Han er grunneier på området som opprinnelig var tiltenkt som et nytt friområde fra kommunens side. I dag er det vanskelig å finne en gangbar veg ned til strandområdet gjennom gress og krattskog. Nede på fjæra finner man en langsgående voll bestående av stor stein og grus. Innenfor vollen er stranda mudrete og lite fristende å bevege seg ut på.

- Det er ikke pent nei. Men det er heller ikke trygt. Det har hendt at folk har gått seg fast i mudderet. Tenk om et barn skulle sette seg fast og bli tatt av floa. Da er det jeg som grunneier som blir stilt ansvarlig, sier Løvset.

Les også: Motorsenter på vent

Langvarig uenighet

Det var så langt tilbake som i 2005 at Børsa båtklubb fikk tillatelse av Skaun kommune til å plassere fyllmasser i området ved Langbakken vest for båthavna, i forbindelse med mudring av båthavna. Arbeidet ble påbegynt i 2006, men ble stoppet etter at kommunen stilte krav til geotekniske undersøkelser.

I april 2009 gikk velforeningen for Børsøra ut i ST og fortalte om hvordan de hadde fått et yndet friluftsområde ødelagt. Allerede da var det uenighet mellom båtforeningen og kommunen om hvem som hadde ansvaret for å ferdigstille området.

Daværende leder for båtforeningen, Øystein Raanes, sa den gangen at arbeidet ble utført etter godkjente prinsipp fra kommunen. Båtforeningen ville grovplanere området som var fylt ut, men så var det opp til kommunen å ta ansvaret for videre utbygging og ferdigstilling.

Les også: Morgenfugler også i Skaun

Får ikke svar

Det var kommunerådgiver Sigve Laugsand som var leder for planavdelingen i Skaun den gangen. Ifølge Laugsand hadde båtforeningen fylt ut mer enn det kommunen hadde gitt tillatelse til, og nå var det nødvendig med både geotekniske undersøkelser og en reguleringsplan for området. Siden har steinmassene ligget urørt og området har grodd igjen. Nå krever grunneier Mons Løvset at båtklubben ferdiggjør området, etter at massene har ligget uplanert i fjæra i 12 år.

- Jeg har sendt to brev til båtklubben, uten at jeg har fått svar. Når jeg snakker med dem, sier de at det er kommunens ansvar. Men da jeg tillot denne utfyllingen for 12 år siden, gjorde vi en skriftlig avtale mellom meg og båtklubben der det går helt tydelig fram at dette var båtklubbens ansvar, sier Løvset.

- Ingen kommentar

Leder for Børsa båtklubb, Bjørn Tore Dyrevik, sier han ikke ønsker å kommentere saken.

- Men erkjenner dere ansvar for den fyllingen som ligger der i dag?

- Som sagt, dette ønsker vi ikke å kommentere i det hele tatt, sier Dyrevik.

Rådmann i Skaun, Jan-Yngvar Kiel, sier han ikke på stående fot kan si om kommunen har et ansvar for å gjøre ferdig arbeidet på eiendommen.

«Må undersøke»

- Jeg har forstått det dit hen at det foreligger en privatrettslig avtale mellom de to partene. Om kommunen har noe ansvar i denne saken er noe vi vil se nærmere på, og Løvset skal få et svar på henvendelsen sin, sier Kiel.

Teknisk sjef Frøydis Aalbu kunne ikke mandag gi noe klart svar på hva som var gjort fra kommunens side siden ST skrev om saken i 2009.

- Status er at vi har registrert henvendelsen fra Løvset. Jeg kan foreløpig ikke si noe om hva kommunen har ansvar for. Dette må vi få komme tilbake til, sier Aalbu.

- Tenk om et barn skulle sette seg fast og bli tatt av floa, sier grunneier Mons Løvset som nå forlanger at noe blir gjort. Foto: Lillemor Hestvik
Teknisk sjef i Skaun kommune, Frøydis Aalbu, kunne ikke mandag gjøre rede for hva som var gjort fra kommunens side i forhold til fyllingen i fjæra. Foto: Lillemor Hestvik
Børsa båtklubb startet arbeidet med ny havn i 2006, der masser ble plassert i fjæra nedenfor Langbakkan. Leder Bjørn Tore Dyrevik ønsker ikke i dag å kommentere spørsmålet om hvem som har ansvar for å fullføre arbeidet med de lagrede massene. Foto: Arkivfoto