Fylkesvei 801 mellom YX-stasjonen (Buvikkrysset) i Buvik sentrum og Ilhaugen boligfelt er i svært dårlig forfatning. Asfalten slår sprekker og dype hjulspor gjør at bilistene føler de kjører på trikkeskinner.

I april i fjor la Statens vegvesen fram en oversikt som viste hvilke veier som skulle asfalteres den sommeren. Her sto fylkesvei 801. Men ingenting skjedde.

I mars i år kom en ny oversikt over framtidig asfaltarbeid. Også her sto veien opp til Ilhaugen. Men ingen har foreløpig sett noen veiarbeidere i området.

- Det blir sikkert ikke i år heller, sier en beboer på Ilhaugen, som er lei av å vente på bedre vei.

Gladnyhet

Even Stølan, byggeleder i vegvesenet, kommer imidlertid med en gladnyhet til de som ferdes på denne veien: Asfaltarbeidet starter etter planen mandag 9. oktober.

- Vår entreprenør, Veidekke, asfalterer nå på fylkesvei 714 ved Våvatnet i Orkdal. Når jobben er ferdig der, fortsetter de i Buvika, sier han.

- Og det kan du garantere?

- Ja, definitivt! Den eksakte datoen er vanskelig å garantere. Men at det blir rundt denne datoen, er helt sikkert, sier han.

Prioriteringer

Stølan sier at vegvesenet lager framdriftsplaner på hvilke veier som skal asfalteres i nedslagsfeltet. Men planene kan endres og skyves på.

- Etterslepet på veiene våre er stort, og det er alltid prioritering av penger. Det får vi ikke gjort noe med, forklarer han.

- Skal hele strekningen på fylkesvei 801 opp Ilhaugen asfalteres?

- Ja, helt fra YX-stasjonen, forbi Gammelgarden og opp til der grusveien starter i boligfeltet på Ilhaugen, sier han.

Manuell dirigering

Den planlagte asfalteringa tilsvarer en strekning på knapt 2,4 kilometer.

- Hvor lang tid vil arbeidet ta?

- Vi regner med cirka ei uke, fire-fem arbeidsdager.

- Hvordan vil arbeidet påvirke trafikken på veien?

- Det vil bli manuell dirigering med ledebil. Litt venitng må bilistene regne med, men vi tar hensyn til rushtrafikken, sier Stølan.

Ikke nattarbeid

- Dere skal ikke jobbe på natta?

- Nei! Nattarbeid skjer i utgangspunktet kun på veier som har en døgntrafikk på 3000 biler eller mer. Fylkesvei 801 har knapt 2000 biler i døgnet, sier han.

- Når du forteller at det endelig blir asfalteringa opp Ilhaugen, tror jeg mange i området blir glad?

- Det er artig å komme med en gladnyhet også, ler han.

- Men det skal asfalteres skikkelig nå? Ikke noe «lappverk»?

- Ja, det blir heldekkende asfalt, ikke noe «lapping», svarer han.