Snillfjord kommune er nå i ferd med å realisere et politisk vedtak om å bygge utleieboliger. På Hyllberget på Vennastranda, i Aunlia på Krokstadøra og på Sunde er det/skal det komme til sammen 12 boenheter.

Hyllberget er ferdig, med overtakelse 1. august i år, Krokstadøra er påbegynt for et par uker siden, mens første spadestikk på Sunde ventes å skje før nyttår.

Prosjektet i Aunlia på Krokstadøra har nettopp starta. Foto: John Øystein Berg

Flere interesserte

— Vi investerer for mellom 25 og 30 millioner kroner, forteller Øyvind Engvik, FDV-leder (forvaltning, drift, vedlikehold) i Snillfjord kommune.

Det er snakk om tre temmelig like prosjekt; to boenheter i første etasje, to i andre. Størrelsen på treromsleilighetene er på 75–80 kvadratmeter pluss carport.

— Politikerne har vist vilje til å satse på boligbygging, og det har også vært et ønske fra grasrota om ei slik satsing, sier Engvik.

På Hyllberget er to leiligheter utleid, mens det på Krokstadøra allerede har meldt seg interessenter.

Området for boligprosjektet på Sunde er avmerket med rødt på kartet.

Flere ville bygge

Prosjektet i Aunlia boligfelt på Krokstadøra har altså nettopp startet. Boligene blir nærmeste nabo til omsorgssenteret. Her er det kun 40 meter fra hushjørne til hushjørne.

— Både på Krokstadøra, Hyllberget og kanskje aller mest på Sunde snakker vi om flotte utsiktstomter, kommenterer Engvik.

Det har også vært rift om å få de ulike jobbene. Tre leverte anbud på Hyllberget, og her var det G-Bygg fra Hemne som vant fram. Ordfører John Lernes overrakte blomster til daglig leder Emil Solberg under overtakelsen 1. august. På Krokstadøra er Børsa-firmaet Dafro altså i gang – de vant fram foran tre andre konkurrenter, mens tre anbud nå er til gjennomgang for Sunde-prosjektet.

Fine og praktiske

— Vi har vektlagt det visuelle med boligene, og synes selv at de er veldig fine og praktiske med carportløsningen. Vi er veldig godt fornøyd med de ferdigstilte boligene på Hyllberget. Det er også bygd lignende boliger i Bugen på Kyrksæterøra, forteller Engvik.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300