Ompamusikk, langbord, allsang og ølsmaking. Arrangøren håper det blir en tradisjon.

- Dette var et prøveår. Denne uka skal vi evaluere ølfestivalen. Intensjonen er at det blir en ny neste år, sier Daniel Mandal, som sammen med Thomas Løseth stod bak arrangementet, i samarbeid med Orklapøbben.

Ølfestivalen foregikk fredag og lørdag sist helg i et stort telt som var reist ved pøbben på Orkanger, rett overfor barneskolen. Fredag kveld var det ompamusikk ved Orkdal janitsjar, duoebn Ian & Rian spilte, og det samme gjorde bandet Tempo.

13 ølsorter

Lørdag på dagtid var det ølsmaking/ølkurs på dagtid.

- 35 personer var påmeldt. Her var to ulike bryggerier representert, og som delte sine kunnskaper. De påmeldte fikk smake 13 ulike sorter øl, i tillegg til ost fra Orkladal ysteri og maltbrød, forteller Mandal.

- Er dere fornøyd med påmeldinga til ølkurset?

- Ja, vi forventet mellom 20 og 30. Husk at dette er første året vi gjør dette, sier Mandal.

På kvelden var det ny fest i teltet. De samme aktørene som fredag kveld stod for musikken, bortsett fra «janitsjar-ompaene».

- Nullprosjekt

- Hvor mange var innom teltet i løpet av helga?

- Cirka 200 på fredag og mellom 350 og 400 på lørdag. Det er vi fornøyd med. Opplegget må kjøres inn, sier han.

- Hva står på blokka som kan forbedres til neste års ølfestival?

- Vi har en del ting, ja, men det skal vi ta i evalueringsmøtet, sier Mandal.

- Hvordan gikk det med økonomien?

- Vi har ikke helt oversikt ennå, men det ser ut som et nullprosjekt. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å skape noe i lokalsamfunnet. Samtidig må vi ha nok til å betale regningene, sier mannen, som sammen med Løseth også står bak Strandafestivalen.

Det var Strandafestivalen som arrangerte ølfestivalen på Orkanger sist helg, i samarbeid med Orklapøbben. Foto: Truls Lereggen