Gjengen bak søndagens veteranutstilling på Kølmoen drømte om at det kom 30 kjøretøy. Det kom over dobbelt så mange.

- Det er over all forventning. Jeg må nesten klype meg i armen, sier Jon Egil Opøien.

Sammen med Odd Harald Ramstad, Knut Olav Fagerli og Magnar Jerpstad arrangerte han det første veterantreffet i fjor. Da ble det holdt hjemme hos Opøien, og det kom 15 kjøretøy.

I år håpet kvartetten på en dobling av besøket, og flyttet treffet til idrettsplassen på Kølmoen i Meldal sentrum.

Sosialt samvær

- Vi startet med dette mest for å gjøre noe i grenda. Det er et privat initiativ, ingen lag eller organisasjoner står bak. I tillegg skal vi ikke tjene noe på dette. Formålet er hovedsakelig sosialt samvær, forklarer de.

I klubbhuset hjalp Turid Opøien Hammerås, May Lise Ørstad, Kari Sølberg og Bente Fagerli til, slik at gjestene fikk kaffe, vafler og kaker.

- Vi står for serveringa. Og det er vi som har vært jungeltelegraf og spredt info om utstillinga på sosiale medier, forteller de.

- Enestående

Det ene veterankjøretøyet (30 år eller eldre) etter det andre rullet inn på parkeringsplassen. Det kom folk fra blant annet Meldal, Orkdal, Skaun, Surnadal og Hemne. Til slutt var det over 70 kjøretøy på plassen.

- Det er helt enestående! Her har vi ingen kåringer eller noen utmerkelser. Vi møtes for å vise fram kjøretøyene og snakke sammen, sier Opøien.

Veteranutstillinga i Meldal fikk rosende ord av deltakerne.

- Flott tiltak! Jeg har kjørt over Høgkjølen for å komme hit, forteller Willy Sandvik fra Kyrksæterøra mens folk stimlet sammen for å se i motorrommet på hans Austin fra 1938.

Selger ikke for 100 000 kroner

Lars Wold Ree fra Meldal ankom på en Tempo fra 1955. Den hadde han arvet fra sin bestefar.

- Den ble kjøpt ny for 2000 kroner, forteller han.

- Hvor mye selger du han for?

- Ikke mindre enn 30 000 kroner, smiler han.

Otto Dragseth fra Drogsetmoen var også på plass med sin Chevrolet 1919-modell.

- Jeg er på fem-ti treff i året med bilen. Den starter hver gang, forteller 88-åringen, som kjøpte bilen for 62 år siden.

- Da betalte jeg 2000 kroner. Jeg har blitt bygg 100 000 kroner for bilen, men jeg selger ikke, sier han.