Hemne

Det sier arkitekt Aage Sørli, medeier i selskapet Hemne Prosjekt AS sammen med Erik Stølen i Bolig- og Næringsbygg og Henrik Brekken.

Det var Hemne Prosjekt AS som kjøpte og bygde om Kulør'n til kulturhus, og selskapet står også bak boligprosjektet Elvebredden mellom Kulør'n og Søa.

Byttehandel

Et amfi, beliggende like bak Wesselgården ned mot Søa, har ved flere anledninger tidligere vært omtalt i ST. Det ville heve kvalitetene på Elvebredden, og det ville bli et forskjønnelsestiltak i sentrum. Hele parkanlegget og amfiet, med en «scene» stikkende litt ut i elva, skulle realiseres ved at Hemne kommune besørget massetransport fra utbygginga på Rønningsbakken, mot at Hemne Prosjekt AS opparbeidet det gjengrodde og misligholdte uteområdet som er kommunal eiendom.

— Vi snakker om et byttehandel, der vi lager park og amfi helt gratis som en gjenytelse mot at Hemne kommune skulle kjøre inn masser fra Rønningsbakken. Jeg vil kalle det en vinn vinn-situasjon til fellesskapets beste, sier Sørli.

Området slik det ser ut i dag. Amfiet kommer der grusmassene ligger. I bakgrunnen ser vi Kulør'n og Elvebredden.

Ikke fullverdig

Alt gikk imidlertid ikke etter planen. Massetransporten som ifølge avtalen skulle begynne i mai, ble ikke påbegynt før i august. Og for ca. tre uker siden stoppet den helt opp. Årsak: Hemne kommune mente det var tilkjørt nok masse. Hemne Prosjekt AS mente det var tilkjørt for lite.

I stedet for å transportere masser fra Rønningsbakken, begynte kommunen å kjøre massene til andre steder i kommunen. Nå er toget gått. Det er ikke mer masse å hente.

— Det betyr at vi ikke får til å bygge et fullverdig amfi, men kun å grovforme det, sier Sørli.

Det totale arealet med park og amfi kommer på ca. fire dekar, tilsvarende to tredjedeler av en fotballbane. En del av parken vil bestå av en ca. 150 meter lang gangsti langs elva forbi boligprosjektet Elvebredden.

Har investert stort

I det store bildet er også dette en del av sentrumsutviklinga i regi Hemne kommune på Kyrksæterøra. Det hadde avspark i august i fjor, og har til hensikt å lage en sentrum der folk vil ferdes og oppholde seg, og som også kan bidra til næringsutvikling. Det har vært arrangert flere samlinger, inklusive folkemøter, om temaet.

Bare Hemne Prosjekt AS har investert over 70 millioner kroner i sentrum – som en del av denne sentrumsutviklinga.

— Ombygging av Kulør'n og Elvebredden beløper seg til investeringer på til sammen i overkant av 70 millioner, sier Sørli.

Skal bli attraktivt

— Hva synes du da om at noen kommunale gruslass bidrar til å redusere parken og amfiet som var planlagt?

— Jeg føler man kan forvente en solid offentlig tilrettelegging for infrastruktur og godt samarbeid. Dette er et tiltak for fellesskapet. Når det er sagt, ønsker jeg ikke å være negativ, men heller forsøke å gjøre det beste ut av dette i den situasjonen vi er kommet i. Vi har fortsatt et stort ønske om å lage et attraktivt sentrum på Kyrksæterøra, sier Aage Sørli.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

— Vi må gjøre det beste ut av det slik det nå er blitt, sier Aage Sørli. Foto: John M. Myrhaug