Statens vegvesen tar grep etter skilt-tabben i Meldal sentrum. Og Meldal-ordfører Are Hilstad ber politiet øke oppmerksomheten på veiene i kjølvannet av Klinglien-prosjektet.

ST skrev torsdag om bekymrede og irriterte beboere langs Skulmovegen, som går mellom Svorkmo og Løkken. Her har trafikken økt voldsom etter at Klinglien ble stengt sist mandag. I tillegg til økt trafikk, mener oppsitterne at det også kjøres for fort på veien.

Meldal-ordfører Are Hilstad (Ap) bekrefter også at for stor andel av tungtrafikken går fortsatt over Løkken, via Bjørnli og ned på fylkesvei 65 på Drogsetmoen.

Dette omkjøringsskiltet ble fredag ettermiddag satt opp ved avkjørsla til fylkesvei 701. Fornuftig!

«Roter» seg gjennom Løkken

Den nordgående trafikken burde heller kjørt av i Meldal sentrum, fulgt fylkesvei 701 forbi Kløvstein hoppbakke, opp til Storås og deretter inn på fylkesvei 65 gjennom Drogsetmoen og videre til Orkanger.

- Litt for mye av gjennomgangstrafikken «roter» seg gjennom Løkken. I tillegg går det litt for mange lastebiler (mindre enn vogntog) på Skulmovegen. Vi har ikke lyktes helt med å kanalisere trafikken på rett vei, sier han.

Venter på engelske skilt

Én stor tabbe er at skiltet som viser at fylkesvei 700 er stengt etter Løkken, ble satt opp ved Meldal sparebank i Meldal sentrum, altså noen hundre meter etter avkjørsla til fylkesvei 701. Utenlandske yrkessjåfører kan heller ikke lese norsk.

- Vi tar grep nå og justerer skiltplanen. Så fort som mulig vil vi flytte skiltet bort til avkjørsla til fylkesvei 701. Det skal også komme engelskspråklige skilt som sier «Close road», forteller Roar Marius Lindstad, prosjektleder i Statens vegvesen.

- Når kommer de nye skiltene?

- Trolig innen to uker, svarer han.

- Vis tålmodighet

Vegvesenet tok imidlertid grep allerede fredag ettermiddag og flyttet et omkjøringsskilt (på norsk) lenger sør i Meldal sentrum.

Karin Bjørkhaug (KrF), komitéleder for infrastruktur i Sør-Trøndelag fylkeskommune, oppfordrer folk som ferdes i området til å vise tålmodighet og klokskap, samt holde et fartsnivå som er akseptabelt.

- Klinglien er det største enkeltstående veiprosjektet vi har, bortsett fra bompengeprosjekter. Ramma her er på 40 millioner kroner. Vi skulle gjerne hatt mer, men det viktigste er å få en tryggere vei, med bedre bæreevne og beskaffenhet, sier hun.

Man er glad for at fylkespolitikerne holdt fast på pengene til Klinglien. Fra venstre: Roar Marius Lindstad i Statens vegvesen, fylkestingspolitiker Ellen Haugen Bergsrønning (Ap), komitéleder for infrastruktur på fylkestinget. Karin Bjørkhaug (KrF) og Meldal-ordfører Are Hilstad (Ap). Foto: Øyvind Brostrøm

Lokalt løft

Fylkestingspolitiker og meldaling, Ellen Haugen Bergsrønning (Ap), poengterer at utfordringene med omkjøring kun varer en kort periode (senest til 15. februar).

- Selv om det «lugger» litt i starten, blir det summa summarum et løft lokalt: Klinglien blir forbedret, vi har fått asfalt over Bjørnli og den generelle trafikksikkerheten i området blir bedre, sier hun.

Are Hilstad oppfordrer politiet til å ta seg en tur i området, gjerne på omkjøringsveiene.

- Jeg oppfordrer politiet til å ta den litt spesielle situasjonen vi har i trafikken på alvor. Til bilistene vil jeg si at fartsgrensene på de ulike veiene må holdes, spesielt over Bjørnli og på Skulmovegen, sier han.

Bruk lokale butikker

Lindstad i vegvesenet sier at han forstår frustrasjonen enkelte opplever i forbindelse med Klinglien og omkjøringsveier.

- Jeg håper det blir bra for mange etterpå. Og jeg må anbefale at yrkessjåfører kjører etter skilt, og ikke GPS (velger korteste vei), sier han.

Ordføreren forstår også den lokale handelsstandens bekymring for at vanlige gjennomgangstrafikken gjennom Løkken reduseres kraftig en periode.

- Jeg oppfordrer lokale folk om å benytte lokale butikker spesielt i denne perioden. Det er opp til oss nå. Gjør vi det, er alle vinnere etterpå, understreker han.

Dette omkjøringsskiltet ble fredag ettermiddag satt opp ved avkjørsla til fylkesvei 701. Fornuftig! Foto: Statens vegvesen