For å nå sine mål er det helt nødvendig å ha tru på at det er mulig å nå dem. For å kunne skape noe, er det helt nødvendig å ha tru på at det man ønsker å skape faktisk er realistisk. Og hvor langt man kan strekke realismen, er avhengig av en god posjon optimisme. I Rindal har man valgt å dyrke optimismen med en egen konferanse, Optimistkonferansen. På denne konferansen er optimismen rettet mot næringslivet, og hensikten er å gi både nytt og eksisterende næringsliv motivasjon til å skape verdier.

det er Optimistkonferansen som er årsak, skal være usagt. Men fakta er at rindalingene har lyktes meget godt på næringslivsfronten gjennom mange tiår. Og her fortjener mange aktører ros, deriblant kommunen. Ved flere anledninger når det har sett som mørkest ut, har kommunen kommet på banen og vært en aktiv medspiller for å skaffe nye arbeidsplasser når andre har vært truet. Et eksempel var da Tine valgte å legge ned meieriet i Rindal. Drevet av en solid porsjon optimisme klarte kommunen i spann med lokalt næringsliv å få på plass ny virksomhet og nye arbeidsplasser. Under Optimistkonferansen i 2012 uttalte konferansier Arild Hoksnes at definisjonen på optimisme var når man ser et elendig fjernsynsprogram og tror at reprisen vil bli bedre. Rindal kommune, lokalbanken og kommunens næringsliv har med godt samspill klart å gjøre reprisen bedre mer enn én gang.

Som et ledd i å dyrke optimismen deler Rindal sparebank ut en næringspris -Motivasjonsprisen. I år gikk prisen til Vibo entreprenør AS, som i dag har 70 ansatte og som kan sies å ha utspring i M. Botten, som ble etablert i 1952. Her kan man med andre ord trygt slå fast at statuttene som sier at; prisvinneren skal ha skapt næringsrettede aktiviteter med varige positive konsekvenser for rindalssamfunnet, i høyeste grad er oppfylt. Daglig leder i Vibo entreprenør, Rolf Ole Kvernberg, sier at det oppleves veldig anerkjennende og motivernende å få en slik pris. Og det er nettopp slike reaksjoner man ønsker å skape med konferansen og prisen. Rindal er ei fjellbygd med sterke og gode tradisjoner innen landbruk. Og dermed litt mot alle odds, så har kommunen, et relativt stort antall gründere og ikke minst en næringsvennlig lokalbank klart å i tillegg gjøre Rindal til en næringslivskommune. Suksessoppskrifta er nok sammensatt, men Optimistkonferansen er utvilsomt en del av den.