I en RBK-sesong med mange oppturer har hemnværingen Magnus Stamnestrø glimret med sitt fravær. Etter en operasjon i vår, har Stamnestrø brukt utallige timer på egentrening.

- Det har tatt lengre tid enn anslått, men nå nærmer det seg forhåpentligvis, sier han optimistisk fra hytta, der han bruker en friuke for å få nok hvile.

Stamnestrø slet med en skade i kneet i lengre tid sist vinter. I mars ble det besluttet at operasjon var eneste alternativ for å få bukt med problemene. Forespeilet fravær etter operasjonen fire til fem måneder, men det er for lengst overskredet.

Frustrerende

Haakon Schwabe, medisinsk koordinator i Rosenborg, sier at skaden Stamnestrø ble operert for er en komplisert meniskskade.

- Grunnen til at den er komplisert er plasseringen på menisken. Det er veldig sjelden med en skade i det området, sier Schwabe, som innrømmer at det har vært frustrerende for alle parter at Stamnestrø ikke er tilbake på banen.

- Man er veldig innstilt på de prognosene man får, både spiller og støtteapparat jobber mot det. Når man går over den tiden, så blir man frustrert. Det har vært tungt, men Magnus er veldig flink til å motivere seg, og han er positiv, sier legen.

Stamnestrø selv ser på alle fotballspill i høst som bonus.

- Jeg får bare se hvordan kneet reagerer fremover. Jeg har i alle fall fokus på å bli helt frisk, så jeg får en bra oppkjøring til neste sesong.

Mye smerter

Det går i styrketrening og andre behandlingsmetoder for tiden. Men Schwabe sier at de har roet litt ned på treningen nå, og gitt Stamnestrø noen dager til å hvile kneet.

- Magnus har hatt mye vondt i kneet, og han har hatt mye hevelser. Vi har ikke fått den smertereduksjonen og treningsprogresjonen som var ventet, han tåler veldig lite trening før kneet blir irritert. Men vi har tro på at vi skal fortsette fremgangen i neste uke, sier Schwabe.

Det medisinske støtteapparatet har ikke fått den fremgangen de håpet på.

- Vi godtar ikke at det stopper helt opp, men vi synes ikke det går fort nok fremover. Vi prøver stadig vekk nye innganger for å sette fart, sier legen, som ikke tror hemnværingen får noen kamper i høst.

- Jeg har tro på at han skal være på treningsbanen i høst, men det ser lite sannsynlig ut at han skal være klar for kamp, når han har vært så lenge ut av spill.

Tror på spilletid

I tiden Stamnestrø har vært ute har Rosenborg forsterket midtbanen. Både Anders Trondsen, Morten Konradsen og Marius Lundemo har kommet inn i troppen. Men 25-åringen er innstilt på å kjempe om en plass på laget neste år.

- Det er bare å bli skadefri og få en god oppkjøring mot neste sesong, så skal jeg ha en fair og god sjanse til å få mye spilletid neste år.

Stamnestrø startet sin karriere i KIL/Hemne, før han i 2010 signerte for Molde. Der fikk han totalt 19 a-kamper på to sesonger, før han tok et år i Sogndal i 2013.

Han kom til Rosenborg fra Kristiansund i 2015, der han var en sentral spiller i ett og et halvt år. Første høst i Rosenborg fikk han fem kamper. I 2016 spilte han 17 kamper for a-laget. Han har kontrakt med Rosenborg ut 2018.

truls.lereggen@avisa-st.no

454 51 163

Magnus Stamnestrø (t.h) og Johan Lædre Bjørdal (t.h) signerte samtidig for RBK, og de debuterte i Rosenborg-drakt på Orkdalsbanken stadion. Foto: RBK.no
Magnus Stamnestrø er både cup og seriemester for Rosenborg. Foto: Henrik Aasbø